LadyInRed Posted November 2, 2011 Share Posted November 2, 2011 Od niedawna jestem szczęśliwą posiadaczką pięknej Heleny. Martwi mnie to, że siedzi cały czas do połowy zakopana w żwirze. Nie wiem czy to tak ma być, bo wszyscy piszą jaki to szybki ślimak i jak pięknie wcina zatoczki. Tymczasem zatoczki u mnie żyją sobie jak w raju, a Helenka chowa nos w żwirze. Może się boi? Pływa tu jeszcze bojek, ale Helą się nawet nie interesuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kajolica1 Posted November 2, 2011 Share Posted November 2, 2011 Musisz cierpliwie czekać. Ślimak robi to co chce, daj mu trochę czasu. Niektóre ślimaki wychodzą dopiero w nocy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted November 2, 2011 Share Posted November 2, 2011 Heleny często tak robią więc jest to normalne zachowanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted November 2, 2011 Share Posted November 2, 2011 Dobrze będzie jak lekko ograniczysz karmienie rybek i częściej zastosujesz głodówkę np.co trzeci dzień,dobę nie karm ryb, nic się nie stanie, a helleny zmobilizowane głodem wyruszą na polowanie. Ten ślimak również zjada opadający pokarm podawany rybom, a najedzony raczej świderków nie ruszy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
123Patryk Posted November 2, 2011 Share Posted November 2, 2011 Moim zdaniem helenki powinno trzymać się minimum w ilości 4 sztuk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts