Radek73 Posted November 2, 2011 Share Posted November 2, 2011 Witam. Mogę dostać akwarium 200l, jestem w tym zupełnie zielony, a zbiornik ma służyć dla mojego chorego synka. Chciałbym się dowiedzieć, jaka obsada. Mam swoje typy, ale porada u fachowców niezbędna Moje propo: Kirysek Spiżowy- 8 szt. Neonek Czerwony- 30 szt. Prętnik Karłowaty ??- szt. Skalar ??- szt. Pielęgniczka Kakadu ??- szt. + Wasze propozycje : Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted November 2, 2011 Share Posted November 2, 2011 Moje propo: Kirysek Spiżowy- 15 szt. Neonek Czerwony- 30 szt. Prętnik Karłowaty 2+2 szt. Skalar skalara trzymamy w parach nie w haremie więc kup z 6 młodych osobników i jak się dobiorą w pary to zostaw dwie Pielęgniczka Kakadu 2+2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
123Patryk Posted November 2, 2011 Share Posted November 2, 2011 Pręrtniki i kakadu trzyma się w haremach , ponieważ samce będą toczyć wojny. :zamieszany: A potem bedzie temat samiec prętnika padł. Ja ci proponuje : Kirysek Spiżowy- 15 szt. Neonek Czerwony- 30 szt. Prętnik Karłowaty 1+2 lub 3 szt. Skalar -skalara trzymamy w parach nie w haremie , więc powinieneś kupić 6 lub 4 młode osobniki i jak się dobiorą zostaw 2 pary. Pielęgniczka Kakadu 1+2 lub 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek73 Posted November 2, 2011 Author Share Posted November 2, 2011 Całkiem fajne propozycje, dzięki WIELKIE i czekam na więcej Oprócz rybek interesują mnie jeszcze rośliny, które nie rosną zbyt wysokie i można je posadzić z przodu zbiornika. Im bardziej do tyłu, roślinki większe chciałbym. Również czekam na propozycje. Chcę od razu zaznaczyć, że podłoże będzie utworzone ze żwirku, myślę, że jasnego. Obiecuję, że wasze starania i efekty udokumentuję w postaci fotek, a może nawet filmiku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted November 2, 2011 Share Posted November 2, 2011 Kirysek 6 sztuk Zbrojnik 1+1 lub Cierniooczek 6 sztuk Neon Czerwony lub Razbora np. Kliniowa 20 sztuk Prętnik 1+2/3/4 Kakadu 1+2/3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek73 Posted November 2, 2011 Author Share Posted November 2, 2011 A może wrzucicie swoje, własne typy, jeśli chodzi o obsadę mojego zbiorniczka ? może skorzystam z takowej, ale uparłem się na kakadu i prętnika karłowatego i chciałbym by był on w składzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartex Posted November 2, 2011 Share Posted November 2, 2011 Pomyśl o pielęgnicach... a najlepiej udaj sie z zapytaniem do kolegi z naszego forum... Pley... mianowicie ma sporą wiedzę na ich temat i z pewnością cos ładnego Ci doradzi...Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek73 Posted November 6, 2011 Author Share Posted November 6, 2011 ale pielęgnice do tej obsady, która chciałem, czy wtedy inna ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stefankowal Posted November 6, 2011 Share Posted November 6, 2011 Moja propozycja: -1+3 pielęgniczka kakadu -1+3 prętnika karłowatego -15 kirsyków pand - 8 otosków -25 neonów innesek albo czarnych albo czerwonych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts