adammag2 Opublikowano 31 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 Witam wszystkich mam pytanie . Mój kolega znalazł gdzieś za granicą w rowie korzeń na pewno nie jest on iglasty bo trochę sie znam ,zerwałem z niego korę leżał w słonej wodzie polewałem go gorącą wodą bo nie mam tak dużego naczynia aby go gotować ale nic nie dało nadal woda jak herbata mocna więc boję się go włożyć do akwarium bo zaraz rybki zaczną zdychać . Co robić pomocy mądrzejsi .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkanDaL Opublikowano 31 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 To naturalne,że korzeń barwi wodę,od tego rybki nie zdychają,gdybyś go moczył przykładowo w wannie przez np.2 miesiące najprawdopodobniej przestał by barwić wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erni-lee Opublikowano 31 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 Ryby nie zdechną od naturalnego barwnika jeśli to nie są ryby lubiące wysokie pH to im nic nie będzie.Nie gotowałeś korzenia stąd ten kolor wody.Podmianka za podmianą tygodniowa a z czasem kolor będzie coraz jaśniejszy i zniknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adammag2 Opublikowano 31 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 A jak bym go całego gotował to przestał by puszczać kolor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SkanDaL Opublikowano 31 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 Jabyś go wygotował i moczył przez jakiś czas to raczej tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erni-lee Opublikowano 31 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 Tak ale gotować należy kilka razy aby całkowicie nie barwił wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michualex Opublikowano 31 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 Nie gotowałeś korzenia z tond ten kolor wody. tond? ;/ A jak bym go całego gotował to przestał by puszczać kolor? Mało prawdopodobne ale możesz spróbować jak ci się chce. U mnie to nie dawało efektu 7 godzinne gotowanie z podmianką wody co godzine. Jak barwiły tak barwią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrzół Opublikowano 31 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 Wątpię żeby gotowanie spowodowało mniejsze barwienie wody chyba żebyś go gotował z tydzień. Sparz go wrzątkiem jak jest za wielki do gotowania i tak będzie barwił tym bardziej jak jest grubszym okazem,kolorem wody się nie martw zniknie po jakimś czasie możesz co najwyżej częściej podmieniać wodę w akwarium ale bez szaleństw jak masz dojrzałe akwarium możesz podmieniać 30% wody co tydzień. I tylko czekać,wiem jak kolor wody psuje jego wygląd,cierpliwości po czasie zniknie jego herbaciana barwa. Tak ale gotować należy kilka razy aby całkowicie nie barwił wodyI co najważniejsze wymieniać wodę w której był wcześniej gotowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.