Jump to content

korzeń czy można wcześniej moczyć


Recommended Posts

Korzeniowy014 :D nie znam. :mrgreen: No ale jest napisane że nie musisz gotować.Wystarczy że wymoczysz aby zatonął. A czy nie będzie barwił,tego nie wiem.Nawet jeśli będzie,to z każdą podmianką zabarwienie będzie słabło.

Link to comment
Share on other sites

Natai,jak Ci raz zabarwi wodę ,to się w tym zakochasz :lol: i będziesz chciał żeby już tak zostało.. Radzę się tez zastanowić nad tym jakie plusy to za sobą niesie.

Tak tak... garbniki i takie tam gówna ;)

Fajnie to wygląda w BW, ale nie w zwykłym akwa.

Link to comment
Share on other sites

Te "gówna" dają właśnie cały urok, woda w barwie delikatnie złamanej garbnikami jest własnie najbardziej naturalna.

 

O to właśnie chodzi :D Nie mówię o typowym BW ,ale właśnie o delikatnym zabarwieniu. Taki kolor nadaje wodzie życie.W moim przypadku także także różnica w zachowaniu ryb była powalająca :D

Link to comment
Share on other sites

Ja kupowałem od tego gościa. Korzenie ładne i dobrze preparowane, ale bezwzględnie wymagają gotowania (2-3 razy) i moczenia.

Po 5-6 dniowym gotowaniu i moczeniu zatonął w akwarium i nie wymagał żanych "obciążników".

Wody w akwarium nie barwił wogóle albo w stopniu niezauważalnym.

Link to comment
Share on other sites

też kupowałam u tego sprzedającego i polecam , korzenie wymagają gotowania ok 3 godz w słonej wodzie , im większy korzeń tym dlużej trzeba czekać aż całkowicie zatonie , zapewne przez 2 tyg będziesz musiał trzymać go w akwa pod kamieniem , korzeń japoński nie barwi mocno wody

Link to comment
Share on other sites

 Share

×
×
  • Create New...