Skocz do zawartości

korzeń czy można wcześniej moczyć


Rekomendowane odpowiedzi

Te "gówna" dają właśnie cały urok, woda w barwie delikatnie złamanej garbnikami jest własnie najbardziej naturalna.

 

O to właśnie chodzi :D Nie mówię o typowym BW ,ale właśnie o delikatnym zabarwieniu. Taki kolor nadaje wodzie życie.W moim przypadku także także różnica w zachowaniu ryb była powalająca :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja kupowałem od tego gościa. Korzenie ładne i dobrze preparowane, ale bezwzględnie wymagają gotowania (2-3 razy) i moczenia.

Po 5-6 dniowym gotowaniu i moczeniu zatonął w akwarium i nie wymagał żanych "obciążników".

Wody w akwarium nie barwił wogóle albo w stopniu niezauważalnym.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

też kupowałam u tego sprzedającego i polecam , korzenie wymagają gotowania ok 3 godz w słonej wodzie , im większy korzeń tym dlużej trzeba czekać aż całkowicie zatonie , zapewne przez 2 tyg będziesz musiał trzymać go w akwa pod kamieniem , korzeń japoński nie barwi mocno wody

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 Udostępnij

×
×
  • Dodaj nową pozycję...