Goplana66 0 Posted October 22, 2011 Mam pytanie czy mogę trzymać w 200l akwa 10 neonów 5 kirysków 2 skalary 2 barwniaki czerwonobrzuche, 2 pielęgniczki ramirezy i 2 pielęgniczki kakadu? I na pewno nie chce jeszcze żadnego innego gatunku. Chcę sie jeszcze zapytać czy te gatunki wogóle mogą ze sobą żyć w jednym akwa. Z góry dziekuje za odp. Share this post Link to post Share on other sites
rafelix3 0 Posted October 22, 2011 Raczej nie, zdecyduj się na jeden albo 2 rodzaje pielęgnic! Neonów i kirysów może być więcej. Proponuje 5skalarów, 6 kirysów i15 neonów! A i jak chcesz mieć kakadu to trzymaj je w haremie 1samiec 2samice;P Share this post Link to post Share on other sites
Regus 0 Posted October 22, 2011 Raczej nie, zdecyduj się na jeden albo 2 rodzaje pielęgnic! Neonów i kirysów może być więcej. Proponuje 5skalarów, 6 kirysów i15 neonów! A i jak chcesz mieć kakadu to trzymaj je w haremie 1samiec 2samice;P 5 skalarów do 200L ? Hmmmmm powodzenia , troszkę na mały baniak za piąteczkę , kiryski i neonki zgodzę się neonków można nawet 20 . Ewentualnie akara z Maroni do tego jakieś spokojniejsze ryby i na dno stadko kirysków. Share this post Link to post Share on other sites
rafelix3 0 Posted October 22, 2011 OK! Ale muszą dobrać się w pary a dokładnie w parę A potem jak się dobierze para to resztę może oddać. Zapomniałem tego wcześniej napisać Share this post Link to post Share on other sites