mikolaj11 Posted October 13, 2011 Share Posted October 13, 2011 To jest akwarium 30x20x20 mam na razie w nim 2 karliki szponiaste i chce kupić jeszcze 4.Dekielek od słoika jest po to , żeby wkładać do niego jedzenie i żeby ochotka nie latała po akwarium bo potem żaby mogą tego nie zjeść i woda gnije.Grzałka jest ustawiona na 23 stopnie .Pompka działa ale jest bez wężyka bo im nie jest potrzebny na powietrzacza.I teraz pytam was czy wszystko dobrze zrobiłem i czy mam coś przedstawić. Z góry dziękuje. Tu są zdjęcia http://imageshack.us/photo/my-images/60 ... e032z.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/85 ... e033k.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/59/zdjcie034e.jpg/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted October 13, 2011 Share Posted October 13, 2011 To na serio twoje akwarium czy jakieś jaja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikolaj11 Posted October 13, 2011 Author Share Posted October 13, 2011 Moje akwarium a co Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted October 13, 2011 Share Posted October 13, 2011 Moje akwarium a co Nie nic wszystko bardzo dobrze. Idealnie dobrany błękitnawy odcień żwirku. Taki zimny kolor pasuje do spokojnego życia karlików. A ta czaszka! Dzięki niej akwarium zwraca bardziej uwagę. Ustawiona po boku nie przytłacza tylko uzupełnia całość. Moczarka posadzona po środku wprowadza powiew natury w twym akwarium. Nakrętka zaś jest po prostu najlepsza! P.S. Myślę że wiesz że to była ironia. Idź schowaj się do komódki i nie wychodź jeżeli nie zrozumiesz co zrobiłeś źle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikolaj11 Posted October 13, 2011 Author Share Posted October 13, 2011 Nie lepiej powiedzieć , że wszystko jest do kotka.I powiedzcie czy lepiej te akwarium wywalić czy coś zmienić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted October 13, 2011 Share Posted October 13, 2011 A to tak ciężko się domyśleć? Chciałbyś żyć w czymś takim? P.S. 102l patrząc na obsadę też nie jest najlepsze pewnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darek3160 Posted October 13, 2011 Share Posted October 13, 2011 ............Ale cudak z Ciebie. Ktoś Ci pomógł w aranżacji czy to twój pomysł ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted October 13, 2011 Share Posted October 13, 2011 ............Ale cudak z Ciebie. Ktoś Ci pomógł w aranżacji czy to twój pomysł ? Człowiek-Awangarda. Co się będzie na innych patrzył. Najlepiej być indywidualnym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikolaj11 Posted October 13, 2011 Author Share Posted October 13, 2011 No to mi powiedzcie co ja mam teraz zrobić. A nie się ze mnie śmiejecie Link to comment Share on other sites More sharing options...
YotoroAne Posted October 13, 2011 Share Posted October 13, 2011 Wywal ten niebieski żwirek, nakrętkę, czaszkę. Wyjmij resztę, rzeczy typu grzałka i filtr i wylej wodę Następie nasyp na dno trochę ziemi ogrodowej wolnej od jakichkolwiek nawozów, przysyp ją żwirkiem kwarcowym albo bazaltem, wsadź jakiś korzeń i posadź jakieś roślinki np: Eleocharis Parvula, Anubias Nana Petite, wgłębke. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted October 13, 2011 Share Posted October 13, 2011 Oj już nie płacz. Każdy się musi tutaj wyżyć na kimś. Masz pomysł ale przegrał on z rzeczywistością. Pomysł chodzi mi tu o hodowanie samych karlików. Też myślałem na tak opcją bo mam wolne 22l. Może kiedyś... W naturze żyją w gęsto porośniętych stawikach lub jeziorkach. Na początek wywal wszystko. Jest tak jakieś oświetlenie? Jak nie to kup jakieś kilka W wystarczy. Przy zbyt dużym też nie będą w ogóle wychodzić. Filtr bym wymieniał na kaskadę bo po pierwsze: nie zajmuje miejsca w akwarium, a po drugie ten filterek wytwarza bąbelki powietrza, których karlik się może nałykać a potem nie będzie mógł zatonąć. Ale jak chcesz możesz go zostawić tylko odłącz ten wężyk a wylot wody ustaw ku powierzchni. Ruch tafli wody wystarczy, a tak właściwie karlikom będzie nie zbyt potrzebny bo oddychają powietrzem atmosferycznym (daj więc niski przepływ wody - te filtry mają regulację przepływu). A jak już o oddychaniu to nie dawałbym żadnej rośliny pływającej bo karliki mogą wtedy niemieć miejsca by trochę powietrza zaczerpnąć). Podłoże wymień na drobny piasek z kilkoma rzecznymi kamyczkami jak ty to zrobiłeś na tym kolorowym żwirku. Daje bardziej naturalny wygląd i też zmniejsza kontrast pomiędzy piaskiem a większymi ozdobami. Co do ozdób to kilka większych otoczaków i jakiś jeden spory korzeń, ale nie taki wielki na całą długość tylko by był główną ozdobą akwarium. Wiesz o co mi chodzi. Może na dno kilka liści dębu i kilka szyszek olchy. Tak by "zaśmiecić" akwarium. I nie dawaj już tej pokrywki! Naucz je jeść w jednym miejscu. One też dobrze szukają pokarmu. Nie są tak nie winne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikolaj11 Posted October 13, 2011 Author Share Posted October 13, 2011 a nie mogę mieć filtru .Jak nie będę mógł to co ile mam wymieniać wodę.A i jeszcze coś czy temperatura pokojowa wystarczy.I ile ich moge włożyć do tego akwa bo czytałem że od 4-6. Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek1250 Posted October 13, 2011 Share Posted October 13, 2011 jest git ;D Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirpio Posted October 13, 2011 Share Posted October 13, 2011 bez filtra się nie da Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted October 13, 2011 Share Posted October 13, 2011 Lepiej żeby był. Nie wiem jak to płazy ale przez ich skórę wnikają różne substancję więc podwyższony poziom azotu może być chyba dla nich też zabójczy. Będzie sprzątał cały bród przecież. 4 szt. to minimum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gurolsky folklor Posted October 13, 2011 Share Posted October 13, 2011 Bez filtra, najlepiej, żeby był, jest to bardzo małe akwarium. Ewentualnie kup większe i nie trzymaj tam zbyt dużej ich ilości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts