meniek Posted October 5, 2011 Share Posted October 5, 2011 cześć dzisiaj po dłuższym czasie doprowadziłem do restartu zbiornik 128 litrowy założyłem go na ziemi jako typowy LT, i tu nasuwa się moje pytanie jaki powinien być na samym początku czas oświetlania akwarium zaznaczając że oświetlenie mam około 54 wat .przed restartem oświetlałem go od godz 9:00 do 10:00 śniadanie .a ponownie od 14:00 do 22:00 .poproszę o cenne wskazówki dotyczące oświetlenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam.koscierzyna Posted October 5, 2011 Share Posted October 5, 2011 Według mnie jest prawie ok. Światełko jest 9 godzin. Ja bym dał od 8-10 i od 14-22. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzesiekK Posted October 5, 2011 Share Posted October 5, 2011 Możesz zrobić tak jak napisał poprzednik lub świecić np. od 13:00 do 22:00, a rano tylko na pół godziny, żeby dać rybom jeść. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts