Johnskee Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 Witam, w jaki sposób mogę odróżnić samca od samiczki Prętnika Trójkolorowego (Morelowego) ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandy29 Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 Np. tak: viewtopic.php?f=42&t=33788&p=300341&hilit=pr%C4%99tnik+samiec+samica#p300341 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 Sorka że tak z butami w czyjś temat wkraczam ale mam pytanie. Czy samiec wybarwiony standardowo jak Mandy pokazała może mieć tarło z samicą srebrno-niebieską i czy mieszanie odmian barwnych wpływa na narybek tego konkretnego gatunku?Jeśli tak to w jaki sposób?Domniemam że raczej ma to wpływ na wybarwienie. Pytam bo mam taka parkę samiec zbudował gniazdo a tarła nie ma tylko przegania samicę czasami jak się do niego zbliża. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts