Johnskee Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 Witam, czy prętniki trójkolorowe (morelowe) mogą zastąpić karłowate ? Chodzi mi o dobór obsady do akwarium 60 l, ponieważ u mnie w mieście nie ma karłowatych chciałbym zastąpić je tymi morelowymi da rade? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gurolsky folklor Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 A czy sumika karłowatego można zastąpić rzecznym? Są to inne podgatunki, inaczej się zachowujące. Może też napisz jaką masz obsadę i jakie akwarium. Poczytaj coś o tych rybach, bo nikt nie wie co masz w domu, a zgadnąć nam będzie trudno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnskee Posted September 25, 2011 Author Share Posted September 25, 2011 Właśnie mam akwarium już i roślinki w nim i wiele kryjówek ale nie mam wcale rybek. Doradzono mi że prętniki karłowate będą odpowiednie lecz nie ma ich u mnie w mieście dlatego pytam czy mogę zastąpić je nimi te morelowe? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gurolsky folklor Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 To poczytaj o wymaganiach morelowych, wtedy będziesz wiedział co i jak. Bo troszkę się od siebie różnią. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnskee Posted September 25, 2011 Author Share Posted September 25, 2011 Dzięki za pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 Raczej możesz. Zależy co masz tam w akwarium i jakie wymiary. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 Właśnie mam akwarium już i roślinki w nim i wiele kryjówek ale nie mam wcale rybek. Doradzono mi że prętniki karłowate będą odpowiednie lecz nie ma ich u mnie w mieście dlatego pytam czy mogę zastąpić je nimi te morelowe?Oczywiście że możesz. Zależy co masz tam w akwarium ale nie mam wcale rybek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnskee Posted September 25, 2011 Author Share Posted September 25, 2011 Mam akwarium 60L juz przygotowane czekam tylko na kupno rybek i ich wpuszczenie i się pytam czy mogę zakupić pręzniki morelowe zamiast karłowatych xDD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 Nie umiesz czytać? Tak możesz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 Nie umiesz czytać? Tak możesz. A ty musisz cwaniakować? Ostrzeżenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted September 26, 2011 Share Posted September 26, 2011 Czas napisać prawdę. Nie możesz. Prętnik morelowy to trójbarwny tylko jakaś odmiana prętnika pręgowanego albo wargacza już nie pamiętam ale są to gatunki za duże na ten baniak. Wątpię żebyś znalazł gdzieś prawdziwe trójbarwne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted September 26, 2011 Share Posted September 26, 2011 Wątpię żebyś znalazł gdzieś prawdziwe trójbarwne.No więc trójbarwne mogą być, więc to prawda, że mogą być a to czy je znajdzie to już inna kwestia. A ty musisz cwaniakować?I kto tu cwaniakuje? Gość czytać nie umie i pyta się po dwa razy to co chyba trzeba do mu dosadniej powiedzieć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandy29 Posted September 26, 2011 Share Posted September 26, 2011 Podpisuję się pod Rafim. Prętniki morelowe to nie trójbarwne. Trójbarwne to inaczej miodowe. Ale temu co jest napisane w sklepie lub co mówi pan w zoologicznym bym nie wierzyła, bo już przeróżne rzeczy widziałam i nazwy prętników w większości nie było adekwatne do danego gatunku i odmiany i płci prętnika. Zazwyczaj wszystkie ubarwione pomarańczowo prętniki są niesłusznie nazywane morelowymi, choć nie wszystkie "gatunkowo" nimi są. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts