blade65 Posted September 24, 2011 Share Posted September 24, 2011 Witam jestem poczatkujacym akwarysta i mam juz w swoim dorobku duze akwarium bo 375 l bo mniejsze ktore miałem stwierddziłem ze jest za małe 125l wiec jest to i teraz jest taki problem bo mam dosc duza ilasc ryb mianowicie jest tego koło 130 szt wiekszosc tego to czarna moli bo to sie bardzo rozmnaza dosc dobrze sa tez kiryski glonojady mółojady 2 skalary neonki i kilka głupików ale pytanko czy ta ilosc rybek nie jest zbyt duza i jaka powinna byc do tego roslinnosc i jak duzo. Z gory dziekuje i pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gurolsky folklor Posted September 24, 2011 Share Posted September 24, 2011 Nie da się tego tak na oko stwierdzić. Każda ryba ma swoje wymagania, tak samo rośliny. Zostaw wszystkie ryby, tylko zrób porządek z molinezjami, wyrzuć praktycznie wszystkie, zostaw kilka sztuk; 2 samce i 5 samic. Rośliny musisz poszukać w sklepach, lub jakiś zestaw najlepiej z allegro kupić, zależy jakie Cie interesują. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AkwarystaR Posted October 31, 2011 Share Posted October 31, 2011 Jak tak napisałeś ciągiem to ja nic nie mogę zrozumieć bo 130 ryb to nie jest żadna wskazówka i musisz podać wymiary i ile tych ryb jest koniec. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted October 31, 2011 Share Posted October 31, 2011 Rybek też jest na pewno za dużo... Najlepiej żebyś wypisał mniej więcej ile masz tych ryb, wtedy i ile gatunków, wtedy powiemy coś więcej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts