fhuzbych Posted September 11, 2011 Share Posted September 11, 2011 Witam Przez ostatnie 4 lata miałem malawi więc problemu nie było lałem wodę z kranu i nigdy mi rybka nie padła a rozmnażały się na potęgę. Zmiana na akwarium roślinne : Obsada ramirezy skalary ....... Akwa 216 L 120 cm Woda w kranie Ph 7,5 Woda w akwarium po zalaniu na drugi dzień: Ph 8 Kh 7 Podłoże jbl manado dokładnie płukane i parzone ale chyba zatwardza wodę Duża ilość roślin Na razie brak Ro i co2 ale rozglądam się za kupnem Pytanie : Jakie robić podmiany wody i kranówką bo z odstaniem wody to max 15 L (wiadro) Docelowo jakbym zontował Ro to myslę iż można by było mieszać 1/2 Ro i kran ? Co2 też powinno obniżyć Ph dość łatwo bo kh ok 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kozakpl Posted September 11, 2011 Share Posted September 11, 2011 Podmiany tak z grubsza to 20-30% tygodniowo. A z odstaniem - hmm... - mozna zrobić mały myk i do podmiany lać wodę do wiadra np prysznicem z dużej wysokości - w ten sposób pozbędziesz się chloru z wody:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fhuzbych Posted September 11, 2011 Author Share Posted September 11, 2011 tak zrobię, dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts