Saton Posted September 10, 2011 Share Posted September 10, 2011 Witam jakie rybki polecicie mi do akwa 112l w chwili obecnej mam 7 neonków 1 bojownika i zbrojnika niebieskiego nie mam swoich jakiś konkretnych wymogów liczę że dacie jakieś ciekawe propozycję żeby całość fajnie wyglądała. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted September 10, 2011 Share Posted September 10, 2011 Proponowałbym: Zbrojnik 1+1 Neon 15 Bojownik 1+3 Ładnie wybarwione Bojowniki dadzą ładny efekt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saton Posted September 12, 2011 Author Share Posted September 12, 2011 Dobra że nie dostałem zbyt wielu propozycji myślałem o takiej obsadzie: 20 neonków 1 bojownik 1 zbrojnik niebieski 1+1 pięlegnica ramireza Nadaje się czy się nie nadaję coś odjąć może dodać no nie wiem liczę tutaj naprawdę na podpowiedzi z waszej strony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted September 12, 2011 Share Posted September 12, 2011 Neon ok Zbrojnik 1+1 Bojownik 1+3 Ramirez ok Chociaż nie jestem pewnie czy Bojownik i Ramirez to dobre połączenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DRASTIL Posted September 12, 2011 Share Posted September 12, 2011 Najlepiej jeśli wybierzesz albo ramirezki albo bojowniki . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saton Posted September 12, 2011 Author Share Posted September 12, 2011 Bojownik jest bardzo spokojny swoje przeżył i nie zamierzam się z nim pożegnać co do samic bojownika nie chcę ich złe doświadczenia, więc chciałbym mieć bojownika i te ramirezki ale skoro to złe połączenie to będę musiał zrezygnować z ramirezek. Czekam na dalsze wypowiedzi. Po za tym żeby nie zakładać nowego tematu miałem zamiar kupić za "podłoże" czarny bazalt lecz nigdzie nie mogę go dostać jedynie na allegro ale może coś innego polecacie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saton Posted September 16, 2011 Author Share Posted September 16, 2011 Coś nikt się nie kwapi żeby mi odpowiedzieć stąd kolejny mój post, od tygodnia nie mogę dostać pielęgniczek więc postanowiłem zamienić je na prętniki karłowate czy to dobry pomysł? Po za tym dzisiaj w sklepie wpadły mi w oko proporczykowce i też chciałóbym je kupić ale moje obawy są takie że albo te albo te co wy o tym sądzicie reszty bym nie zmieniał więc tak kilka postów wyżej wymieniłem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gurolsky folklor Posted September 16, 2011 Share Posted September 16, 2011 Wybrałbym na Twoim miejscu prętniki, 2-3 sztuki i to wszystko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted September 16, 2011 Share Posted September 16, 2011 Prętniki dobry pomysł łagodne rybki i towarzyskie raczej lepiej w ilości 2 samice 1 samiec. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saton Posted September 16, 2011 Author Share Posted September 16, 2011 Dobrze a ktoś mi doradzi c do tych proporczykowców odpadają ? 1+1? czy ewentualnie mogą być nie chcę tego za dużo ale wpadły mi w oko i z miłą chęcią chciałbym je mieć w swoim akwarium Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cwic Posted September 22, 2011 Share Posted September 22, 2011 Hmmm ... a może tanganika ? 4 x księżniczka z burundi Lejesz wodę prosto z kranu, zero kombinowania z parametrami a popatrz na to: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts