domikus Posted September 10, 2011 Share Posted September 10, 2011 witam planuje zmienić dotychczasowe akwarium 40l na 112. Chciałem prosić o poradę czy w tych 112 l mogę wprowadzić ok 10 szt neonów inessa 10 jarzenców danio pręgowane 6 szt i 2 glonojady? Lubię rybki stadne i te po 10 to dla nich minimum tylko nie chce przerybić akwa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacperek Posted September 10, 2011 Share Posted September 10, 2011 Możesz . dla neonów i jarzeńców min.6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sagra Posted September 10, 2011 Share Posted September 10, 2011 witam planuje zmienić dotychczasowe akwarium 40l na 112. Chciałem prosić o poradę czy w tych 112 l mogę wprowadzić ok 10 szt neonów inessa 10 jarzenców danio pręgowane 6 szt i 2 glonojady? Lubię rybki stadne i te po 10 to dla nich minimum tylko nie chce przerybić akwa.Możesz, ja bym zwiększyła ilość neonków do 20, a danio bym trzymała w większej ilości, 10szt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
domikus Posted September 10, 2011 Author Share Posted September 10, 2011 Aha czyli mogę jeszcze więcej niż przypuszczałem czyli zrobię tak że damy 20 neonów 10 jarzeńców i 6 danio. A czy do tego można coś jeszcze coś z rybek nie stadnych czy te ryby co wypisałem to max na to akwarium. Dziękuję wam za odpowiedzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacperek Posted September 10, 2011 Share Posted September 10, 2011 Możesz harem platki gupika prętnika molinezji lub parkę pielęgnicy ramirezy . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sagra Posted September 10, 2011 Share Posted September 10, 2011 Aha czyli mogę jeszcze więcej niż przypuszczałem czyli zrobię tak że damy 20 neonów 10 jarzeńców i 6 danio. A czy do tego można coś jeszcze coś z rybek nie stadnych czy te ryby co wypisałem to max na to akwarium. Dziękuję wam za odpowiedzi Daj tam kiryski na dno. Najlepiej pandy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
domikus Posted September 10, 2011 Author Share Posted September 10, 2011 Zastanawiałem się nad tym bałem się żeby nie przerybić czyli spokojnie z 6 kirysków na dno można? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sagra Posted September 10, 2011 Share Posted September 10, 2011 Zastanawiałem się nad tym bałem się żeby nie przerybić czyli spokojnie z 6 kirysków na dno można?Tak, można, nawet więcej, 6 to minimum. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
domikus Posted September 10, 2011 Author Share Posted September 10, 2011 Tęczanka neonowa już odpada? bo to też rybka stadna więc trochę ich trzeba by było.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sagra Posted September 10, 2011 Share Posted September 10, 2011 Tęczanka neonowa już odpada? bo to też rybka stadna więc trochę ich trzeba by było....Nie odpada, jeśli hodowałbyś ją zamiast jakiejś innej rybki ławicowej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DRASTIL Posted September 11, 2011 Share Posted September 11, 2011 Dwie ławice to za dużo na to akwarium. Możesz dać albo neony albo jarzeńce po 15 szt. Danio odpadają wolą niższą temperature. Jakie glonojady? Jeśli zbrojniki niebieskie to ok. Do tego jakąś małą pielęgniczkę np kakadu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts