rainbow Posted September 7, 2011 Share Posted September 7, 2011 Oto moje 72l ogrzewanie brak filtr aquael fan 1 oświetlenie 2*15w energo podłoże ciemny żwir rośliny - mchy , pelia , ponikło 2 korzenie japońskie i 1 z brzozy żyjątka - 10 neonów , krewetki redki babaulti , 3 amano , filtrująca 2 zbrojniki niebieskie , 1 małż , helenki coz by tu zmienić ? niby ok ale czegoś mi brakuje , nie chce moczarek , rogatków , valisaneri , najlepiej jakąś niską roślinę bym dodała .... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawelloom Posted September 7, 2011 Share Posted September 7, 2011 coz by tu zmienić ? niby ok ale czegoś mi brakuje , nie chce moczarek , rogatków , valisaneri , najlepiej jakąś niską roślinę bym dodała .... Jak coś niskiego to może jakąś cryptocoryne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
darek3160 Posted September 7, 2011 Share Posted September 7, 2011 A ten korzeń z brzozy to sam preparowałaś czy kupiłaś gotowy? Pytam bo zastanawiam się czy nie wrzucić sobie dwóch Chciałbym wiedzieć czy twój nie barwi wody itd... Poza tym akwarium spoko,Ze swojej strony mogę powiedzieć że najbardziej podobają mi się takie z bujną roślinnością.Aha,i może spróbuj zamaskować czymś ten filtr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rainbow Posted September 7, 2011 Author Share Posted September 7, 2011 Hm to pierwsze dni ze zmiana wystroju więc wszystko się rozrośnie i docelowo będzie dużo roślinności tyle że chcę "niską" co do kryptokoryny to rośnie za duża i w krótkim czasie zajęłaby połowę akwa , wiem bo juz tak było , co do korzenia z brzozy to sama preparowałam , wody nie barwi a mam go już ponad rok w akwa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpro Posted September 7, 2011 Share Posted September 7, 2011 Jak chcesz coś zmienić to oddaj zbrojniki, za małe akwarium nawet na jednego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
darek3160 Posted September 7, 2011 Share Posted September 7, 2011 Zbrojnika zdecydowanie oddaj,pomyśl nad zamaskowaniem filtra Chociaż......skoro mówisz że wszystko się rozrośnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rainbow Posted September 7, 2011 Author Share Posted September 7, 2011 Zbrojniki są już kila lat , oddać nie oddam bo szkoda , byc może przejdą do większego akwa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpro Posted September 8, 2011 Share Posted September 8, 2011 Jeśli trzymasz już kilka lat zbrojniki w 72 litrach to nic tylko ci pogratulować. Akwarium ładne. Tak na marginesie krewetka filtrująca rośnie do 10 cm. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rainbow Posted September 8, 2011 Author Share Posted September 8, 2011 Heh wiem , moja filtrująca ma 13 cm i wciąż rośnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts