djsosna94 Posted September 6, 2011 Share Posted September 6, 2011 witam mam zamiar założyć akwarium o pojemności ok 126 l. Myślałem nad tym jakie rybki tam umieścić, i chciałbym mieć tam tylko rybki ławicowe. Myślałem nad danio w 3 kolorach, czerwonym żółtym i zielonym. Widziałem na necie że takie są ale zapewne nie są łatwo dostępne, chciałbym ogólnie mieć w nim rybki w tych 3 kolorach, ale nie wiem jakie wybrać i w jakiej ilości. Mogli byście polecić mi jakieś gatunki które się dogadują między sobą nie są trudne w utrzymaniu i są w takowych kolorach? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted September 6, 2011 Share Posted September 6, 2011 Gupiki są w wielu kolorach. Będzie bardzo kolorowo jak wpuścisz 20szt samych samców. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djsosna94 Posted September 7, 2011 Author Share Posted September 7, 2011 niby tak ale one praktycznie przy górnej tafli pływają. i chce mieć rybki w tych 3 kolorach ;P dzisiaj w zoologicznym widziałem czerwone danio ładnie się prezentowały, pytałem o zielone i żółte i sprzedawczyni powiedziała że może zamówić ale nie są tak kolorowe jak na necie :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michualex Posted September 7, 2011 Share Posted September 7, 2011 no a danio prawie wychodzą z wody. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djsosna94 Posted September 7, 2011 Author Share Posted September 7, 2011 wiem że lubią skakać ale w zoologicznym nie pływały tak jak głupiki przy tafli. no dobra macie jakieś inne propozycje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djsosna94 Posted September 10, 2011 Author Share Posted September 10, 2011 może brzanki? były by dobre? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted September 10, 2011 Share Posted September 10, 2011 Brzanki będą Ci skubać inne ryby w tym litrażu. Do takiego litrażu max 2 ławice po 10 sztuk jeśli będziesz miał tam jeszcze jakieś parki czy harem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts