Kresy Posted September 3, 2011 Share Posted September 3, 2011 cześć Posiadam 54 litrowe akwarium, jest to właściwie malutki holender, trzymam w nim także 5 gupików oraz 4 krewetki amano. Dotychczas użyłem niewielki filtr wewnętrzny Aqua-Flow 100 i całkiem mi to starczało bo parametry wodny są ok i jest po po prostu czysta. Koledzy mnie namawiają na kubełek który ma znacząco poprawić filtrację. I tu mam pytanie czy warto zmieniać to co mam i mi działa dobrze czy jednak kupić kubeł ? pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yayami-omate Posted September 3, 2011 Share Posted September 3, 2011 cześć Posiadam 54 litrowe akwarium, jest to właściwie malutki holender, trzymam w nim także 5 gupików oraz 4 krewetki amano. Dotychczas użyłem niewielki filtr wewnętrzny Aqua-Flow 100 i całkiem mi to starczało bo parametry wodny są ok i jest po po prostu czysta. Koledzy mnie namawiają na kubełek który ma znacząco poprawić filtrację. I tu mam pytanie czy warto zmieniać to co mam i mi działa dobrze czy jednak kupić kubeł ? pozdro Sam sobie odpowiedziałeś na to: Aqua-Flow 100 i całkiem mi to starczało bo parametry wodny są ok i jest po po prostu czysta. Koledzy mnie namawiają na kubełek czy warto zmieniać to co mam i mi działa dobrze czy jednak kupić kubeł ? Jeśli mówisz że ci wszystko dobrze sprawuję to po co? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kresy Posted September 3, 2011 Author Share Posted September 3, 2011 Też tak myślałem, jednak dostałem informacje, że filtr zewnętrzny lepiej biologicznie filtruje... Zawsze mile widziana jest rada innych praktyków. Myślę, że jednak przy ilości rybek jaką mam i "dżungli" w zbiorniku to ten obecny filtr spełnia swoje zadanie, używam go głownie do mieszania wody by lepiej co2 się rozchodziło. Wkład gąbkowy czyszczę co miesiąc czasem co dwa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts