bombka124 Posted September 1, 2011 Share Posted September 1, 2011 Mam dwie samiczki zbrojnika niebieskiego (9 i 7 cm) i dzisiaj zobaczyłem, że ta większa jest dużo jaśniejsza od jej "koleżanki" Poza zmianą koloru nic się z nią nie dzieje. Czy mam się spodziewać jakiegoś choróbska? (KH=7, GH=9, pH=7,0, NO3<1 zbiornik po restarcie, niestety ze względów technicznych nie mogłem czekać z dojrzewaniem Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted September 1, 2011 Share Posted September 1, 2011 Nic się nie dzieje. To jest normalne. Czasami pod wpływem stresu ryby te zmieniają ubarwienie Raz będzie normalne, raz jaśniejsze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bombka124 Posted September 1, 2011 Author Share Posted September 1, 2011 Nic się nie dzieje. To jest normalne. Czasami pod wpływem stresu ryby te zmieniają ubarwienie Raz będzie normalne, raz jaśniejsze.Dzięki, musiałem wpuścić rybki na drugi dzień po restarcie i obawiałem się, że odchorują... Ale dzisiaj skalarki już składają ikrę 8-) więc chyba woda im odpowiada. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted September 1, 2011 Share Posted September 1, 2011 No więc się nie stresuj i życzę samych sukcesów w akwarystyce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lwica79 Posted September 1, 2011 Share Posted September 1, 2011 Dzięki, musiałem wpuścić rybki na drugi dzień po restarcie i obawiałem się, że odchorują... Ale dzisiaj skalarki już składają ikrę 8-) więc chyba woda im odpowiada. A ja jednak bym się trochę zestresowała na Twoim miejscu. Zbrojnikowi może i nic jeszcze nie jest, ale wpuszczając obsadę zaraz po restarcie przez trzy tygodnie teraz możesz mieć jazdy w akwa - skoki parametrów i z tym związane złe samopoczucie lub (oby nie) zgony rybek. Dobrze obserwuj obsadę i zwiększ częstotliwość podmian wody przez te tygodnie... np co trzy dni po 25%. Ogranicz też karmienie do minimum Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts