trilia Posted August 30, 2011 Share Posted August 30, 2011 Kleję grotę do akwarium. Zanim się za to zabrałam udałam się do sklepu zoologicznego w celu zakupu silikonu akwarystycznego. Sprzedano mi takie coś: http://www.budujesz.pl/silikon-klej-usz ... aba-37738/ Niewiele myśląc, zabrałam się do pracy. Dopiero niedawno dotarło do mnie, że na opakowaniu jest napisane "uniwersalny"... Jak myślicie, zaszkodzi? Grota prawie skończona... A w akwarium żyją krewetki, które bywają dość wrażliwe... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
igor255 Posted August 30, 2011 Share Posted August 30, 2011 Ja stosowałem zawsze zwykłe uniwersalne najtańsze (do pistoletu). Wychodzę z założenia, że skoro jest tani to nie ma tam środków grzybobójczych. Nigdy u mnie nie zaszkodził. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
trilia Posted August 30, 2011 Author Share Posted August 30, 2011 Dziwi mnie, że mi to sprzedali w zoologu... Więc chyba powinno być ok? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Kostur Posted August 30, 2011 Share Posted August 30, 2011 Też mam taki, kupiony w zoologu, wszystko bezproblemowo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karina Posted August 30, 2011 Share Posted August 30, 2011 Nie rozumię nad czym ta panika ważne aby rozpuszczalniki odparowały i będzie dobrze,przecież nie kleimy akwarium. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
trilia Posted August 30, 2011 Author Share Posted August 30, 2011 Super, dzięki bardzo za uspokojenie mnie 8-) Panika stąd, że mi zabrakło silikonu. Poszłam do innego zoologa, a tam sprzedali mi inny, tej samej firmy. http://www.akwarystyczny24.pl/silikon-a ... -2139.html Na tym wyraźnie jest napisane "akwarystyczny". A panika się nakręciła, gdy naczytałam się jakiś dziwnych, starych (ok.2009r) postów na jakiś forach i się tam ludzie dziwnie rozwodzili nad zapachem silikonów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts