Jump to content

Biedny welonek

Mirelka86
 Share

Recommended Posts

:cry: Hej może ktoś podniesie mnie na duchu i podpowie mi co mam robić. W moim akwarium 80l gdzie mam trzy welonki i zbrojnika włożyłam jakiś czas temu pień-inkubator dla zbrojnika.Jedna z welonek nie wiem jakim cudem znalazła ,a dosłownie wcisneła się do środka,gdy rano wstałam znalazłam ją jak biedna nie mogła z niego wypłynać,pomogłam jej ale zobaczyłam,że ma duze braki łusek(bez ranek) i nie rusza płetwa tą mniejszą z boku.Jest strasznie wolna i co chwila gdzieś sobie odpoczywa.Nie wiem czy się z tego wykaraska Na dodatek nie wiem jak długo w nim siedziała...

Pomóżcie!!!

Nie dubluj tematów viewtopic.php?f=2&t=32464 Poprzedni kasuję - jano

Możliwe że jest przemęczona.

Ty też byś od razu nie chodziła jak byś siedziała całą noc w rurze kanalizacyjnej nie mogąc się ruszyć.

Przyjrzyj się jej uważnie, czy nie ma jakichś innych braków niż łuski.

PS: Przepraszam za porównanie ;)

Miałem neonka którego przyssała do ciebie rurka od filtru kaskadowego.

Myślałem że zdechnie, lecz po paru dniach patrzę a ilość neonków taka sama, więc można domyśleć się że przeżył :) .

Daj jej troszeczkę czasu może jest przemęczona.

Chyba że mocno w tym inkubatorze szamotała, mogła sobie popsuć narządy wewnętrzne, a z tym to już nic takiego nie zrobisz...miej nadzieję, może lada dzień wyzdrowieje :)

PS2: 80L to na welonki i zbrojniki za mało ;)

Dzięki wielkia haha dobre porównanie no ale cóz lepsze takie niż nic :P tera uz troszeczkę lepiej zauważyłam,że zaczyna sobie pływać tylko martwi mnie brak tych łusek,czy one odrosną???

Po jakimś czasie odrosną, lecz mogą się lekko różnić kolorystycznie od tych pierwszych tzn mogą być leciutko jaśniejsze, lecz niekoniecznie.