USCHE Posted August 30, 2011 Share Posted August 30, 2011 Witam mój plan obsady akwarium 240l jest taki: - sumik szklisty 6 szt. - gurami mozaikowy 4 - brzanka sumatrzańska 15 - bocja siatkowana 4 - cierniooczek myersa 4 - buszowiec ostropyski 2 Ilość jest chyba w porządku; Nie wiem czy brzanki i bocje to dobra decyzja- brzanki sumatrzańskie są agresywne, ale spotkałam się z opinią, że gdy jest ponad 6 sztuk "zajmują się tylko sobą" natomiast bocje podejrzewam o uśmiercenie kilku ich współlokatorów w moim aktualnym akwarium, ale może w 240l nie bedą stwarzać takiego zagrożenia? Pozostałe gatunki są łagodne, więc mam wątpliwości. Co o tym myślicie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted August 31, 2011 Share Posted August 31, 2011 Według mnie dobra obsada o ile będzie dość dużo kryjówek,roślin korzeni itp ; ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts