Zegg Posted August 29, 2011 Share Posted August 29, 2011 Witam Mam zamiar w najbliższym czasie zakupić akwarium. Poczytałem trochę na forum o tym, że kiedy ryby zamierzają się rozmnażać, trzeba przenieść je do innego zbiornika. Jednak ja zamierzam mieć tylko jeden pojemnik (ok 60l) i myślę, że nie będę miał warunków dla nowych rybek. Wiecie może, jak zapobiegać rozmnażaniu? Nie za bardzo chcę mieć młode ryby w przyszłości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
S'Sayan Posted August 29, 2011 Share Posted August 29, 2011 Nic nie rób. Proste Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted August 29, 2011 Share Posted August 29, 2011 Hoduj po prostu gatunki które samorzutnie nie rozmnażają się akwariach. Jak nie chcesz młodych, to ich nie będzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evelyn Posted August 29, 2011 Share Posted August 29, 2011 Po prostu jak się ryby rozmnożą to ich nie odławiaj, nie przeżyją w ogólnym akwa, albo niektóre rybki można hodować tylko jednej płci na przykład gupiki, można mieć same samce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Kostur Posted August 30, 2011 Share Posted August 30, 2011 Lub w akwarium umieścić ryb/ę/y dla których narybek/ikra to przysmak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yap88 Posted August 30, 2011 Share Posted August 30, 2011 Hoduj po prostu gatunki które samorzutnie nie rozmnażają się akwariach. Jak nie chcesz młodych, to ich nie będzie. No właśnie! Np możesz zainwestować w giętkozęby, grubowargi... Jeśli podobają ci się np. welony to też nie powinno być problemu. Diabelnie trudno je rozmnożyć . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragon23 Posted August 30, 2011 Share Posted August 30, 2011 Hoduj po prostu gatunki które samorzutnie nie rozmnażają się akwariach. Jak nie chcesz młodych, to ich nie będzie. No właśnie! Np możesz zainwestować w giętkozęby, grubowargi... Jeśli podobają ci się np. welony to też nie powinno być problemu. Diabelnie trudno je rozmnożyć . Ryby które wymieniłaś, chyba nie bardzo nadają się do 60l Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yap88 Posted August 30, 2011 Share Posted August 30, 2011 60l! Ale za mnie gapa! Wystarczy poszukać w I wszystko się wyjaśni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts