JamZim Posted August 27, 2011 Share Posted August 27, 2011 W zbiorniku 112l mam jak na razie 3 molinezje. Obgryzają mi roślinki. Istnieje może jakiś pokarm który im to zastąpi? Na razie używam tylko Tetra pro (pokarm dla wszystkich ryb ozdobnych). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek390 Posted August 27, 2011 Share Posted August 27, 2011 Witam! Molinezje to ryby roślinożerne więc ich dietę trzeba uzupełniać pokarmami roślinnymi.Ja w swoim 54l do normalnego pokarmu dla wszystkich ryb dodaję pokarm firmy JBL spirulinę z glonami i z dużą ilością składników dla ryb roślinożernych zmieszałem te pokarmy razem i odkąd zacząłem go stosować ryby przestały obgryzać mi rośliny.Po prostu uzupełniaj dietę swoich ryb pokarmami roślinnymi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AliBaba Posted August 27, 2011 Share Posted August 27, 2011 Oczywiście, że istnieje, Pokarm Roślinny do wyboru do koloru od 3.30zł do 271zł - http://sklep.roslinyakwariowe.pl/pokarmy/pokarmy-roslinne-c-45_243.html - Zależy jaki chcesz i w jakiej ilości, jak będziesz miał kupować pokarm to kup też jeszcze jeden lub dwa, aby rybki nie jadły przez cały czas jedno pokarmu, to tak jak byś ty codziennie jadł: rosół i frytki, po pewnym czasie na pewno Ci się znudzi, tak samo rybką, a jak kupisz 3 - 4 Pokarmy to w jeden dzień rano dasz 1 pokarm, wieczorem drugi, na drugi dzień jeszcze inny itp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JamZim Posted August 27, 2011 Author Share Posted August 27, 2011 Bardzo dziękuję za rade. kupie im 4 różne pokarmy. I jeszcze jedno pytanie czy molinezją dawać tylko pokarm roślinny czy ten do wszystkich ryb i ten roślinny? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek390 Posted August 27, 2011 Share Posted August 27, 2011 Raz karm je jednym pokarmem a raz drugim niech mają urozmaiconą dietę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts