doramaciej Posted August 26, 2011 Share Posted August 26, 2011 Witam po długiej rozłące z akwarystyką postanowiłem znów zacząć i w ten sposób założyłem moją 100 mam 4 mieczyki 4 molinezje parka glonojadów 2 kirysy 1 sumik 6 razbory klinowe 2 gurami niebieskie 2 gurami złote 1 mozaikowy 2 kosiarki gurami dostałem od żony ale muszę się ich pozbyć, doradźcie co zostawić co oddać co dokupić. mandy29: Pisownia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LocoSabo Posted August 26, 2011 Share Posted August 26, 2011 Kiryskow i razborek daj wiecej ;D To moje ulubione rybki . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
doramaciej Posted August 26, 2011 Author Share Posted August 26, 2011 Kiryskow i razborek daj wiecej ;D To moje ulubione rybki . A co z gUrami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MATIE101XD Posted August 26, 2011 Share Posted August 26, 2011 4 mieczyki- 4 molinezje- parka glonojadów - 2 kirysy-więcej 1 sumik-jaki jak nie znajdziesz informacji to załóż nowy temet i daj jego zdjęcie 6 razbory klinowe-stado do 15 sztuk 2 gurami niebieskie- 2 gurami złote- 1 mozajkowy- 2 kosiarki - Wiem mnie też wnerwiały te porady że przerybienie itd. ale jak masz mniej gatunków i więcej ryb tym dla nich lepiej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted August 26, 2011 Share Posted August 26, 2011 Trochę za dużo gatunków, spróbuj zredukować ilość gatunków, a mieć więcej osobników każdego gatunku. Może tak: 8 molinezji parka glonojadów 6-8 kirysków, Może jeszcze któroś z tych gurami, lub dokup neonki/brzanki sumaty/bojownika. szczupak: któroś, brzanki sumaty? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacperek Posted August 27, 2011 Share Posted August 27, 2011 4 mieczyki , 4 molinezje - wybierz jedno z dwóch i żyją w haremach czyli 1+3. parka glonojadów - zostaw. 2 kirysy - dokup by było stado min 6 szt. 1 sumik - napisz jaki. 6 razbory klinowe - dokup by było z 15 szt. 2 gurami złote , 1 mozaikowy , 2 gurami niebieskie - wybierz jeden gatunek gurami i kup 1+2/3. 2 kosiarki - oddaj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts