Lukash Posted August 25, 2011 Share Posted August 25, 2011 Witam, chcialbym wkoncu pokazac moj baniaczek robiony na raty obecnie ma 14 dni a oto szczególy Wymiary akwarium 46 cm x 26 cm x 31 cm Rośliny: Cabomba, Vallisneria spiralis, Ceratophylum demersum i jedna co do której pewny nie jestem te podłużne liście Obsada: brak Oświetlenie: Phillips 14W 6500K Ogrzewanie: Grzałka Aquael 50W z termostatem Technika CO2: brak (w planach bimbrownia lub CO2 w plynie) Ozdoby: Korzeń Podmiana wody: docelowo raz w tygodniu 15% Nawożenie: Sera Nitrivec na gąbkę przy zalaniu Podłoże: czarny bazalt, ziemia ogrodowa Pokarmy:Shrimp Sticks Tropicala narazie Filtracja: Aquael FAN mini plus, wkład fabryczny Fauna: Anentome helena x3 Zatoczki jako karma dla ww. helenek Proszę o rady, krytykę, uwagi. Mam nadzieje ze jak na pierwszy raz nie wyszło najgorzej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted August 25, 2011 Share Posted August 25, 2011 Bardzo ładnie Fotki strasznie nie wyraźne prosił bym o lepszej jakości Pozdrawiam Edit: Te podłużne liście to prawdopodobnie żabienica amazońska Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukash Posted August 25, 2011 Author Share Posted August 25, 2011 Lepsze fotki wstawię jak tylko dowiozę aparat . Na_razie to telefon dlatego tak niewyraźnie. Aha zastanawiam się nad obsadą oraz mchem... Myślalem nad gałęzatką ale strasznie widać na niej syfki i nie przyrasta się jaki mech polecicie? Co do obsady tak jak w temacie miał być bojownik ale, zakochałem się w razborach borneańskich tylko mało o nich informacji... A może coś całkiem z innej beczki ? Na dno myślałem o red cherry. Gost: Dbaj o pisownię. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted August 25, 2011 Share Posted August 25, 2011 Może zamiast razbor borneańskich to razbory hengela Na dno mogą być RC Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PaTrYk4 Posted August 25, 2011 Share Posted August 25, 2011 Można by było przesunąć trochę korzeń do tyłu i posadzić coś mniejszego na bokach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szymon0132 Posted August 25, 2011 Share Posted August 25, 2011 Masz ciekawy korzeń, musisz obsadzić go mchem. A nie myślałeś czasem nad zrobieniem z tego akwaria krewetkarium ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukash Posted August 25, 2011 Author Share Posted August 25, 2011 na dno myślałem o red cherry mam taki zamiar Co do korzenia to będę go obsadzał mchem tylko nie wiem jaki Przesunąć w tył hmm... tylko tam mam zaczepionego rogatka i grzałkę. Gost: Zaczynaj zdanie wielką literą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukash Posted September 8, 2011 Author Share Posted September 8, 2011 Akwarium zmienilo troszke wygląd, doszlo kilka roślin teraz czekam na mchy Jak dojdą będę wprowadzał krewecie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukash Posted September 14, 2011 Author Share Posted September 14, 2011 mała aktualizacja pojawił się lokator miało nie być bojownika a jednak Nowy lokator wprowadzony dosłownie przed godzinką zdjęcia z telefonu ale starałem się Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted September 14, 2011 Share Posted September 14, 2011 Mizernej budowy ten bojownik, ale kolor ma piękny! Dawaj mu mrożonek, może coś z niego wyjdzie! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukash Posted September 18, 2011 Author Share Posted September 18, 2011 Bojek karmiony wodzieniem żywym, mrożona ochotka w tygodniu artemią będzie Kupiłem jeszcze jakiś granulat w planach red cherry Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts