sloniu1993 Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 Witam w tamtym tygodniu zaczęły mi zdychać ryby był to zwinnik czerwonoustny wczoraj mieczyk a dzisiaj neon. Wczoraj wpuściłem otoski(nie wiem czy ma to znaczenie). Nie jestem pewny czy czasem rybką nie powiększyły się oczy. Moja obsada 30l założony ok 2lata, dojrzewał tydzień bez ryb filt aquael fan mini plus, chodzi od rana do ok 01:00 grzałka z termostatem Wczoraj dałem im do jedzenia larwy ochotki, a dzisiaj dla otosków VITABIN i daje Ichtio Vit z Tropicala. temp w akwa 25-26 C 3x kirysy- 6x otosy 3x małe mieczyki 1x daniu czerwony 7x neon innesa 4x zwinnik czerwonoustny Proszę o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gost Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 A ja wciąż i wciąż wam piszę w tym dziale- dostosuj temat viewtopic.php?f=6&t=14640 Link to comment Share on other sites More sharing options...
niger1317 Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 Właśnie, dostosuj się do regulaminu. Ja obstawiam że twoje ryby trują się swoimi kupami. A raczej tym co z nich powstaje. Po za tym akwarium Ci nie dojrzało prawdopodobnie więc....poczytaj jak należy zakładać akwarium krok po kroku. Po za tym poproś o pomoc w dobraniu obsady do twojego litrażu - żadna ryba nie pasuje do twojego litrażu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzesiekK Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 Nie wiem czy wiesz, ale filtr powinien pracować 24h na dobę. Sczególnie przy takiej obsadzie. Moim zdaniem, jak już napisano wyżej, ryby trują się nawzajem. Żyją jak w szambie. Obsada jest do całkowitej redukcji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sloniu1993 Posted August 23, 2011 Author Share Posted August 23, 2011 Pracuje nad redukcją ryb ale nie mam komu oddać a nie wyrzucę ich. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jano Posted August 24, 2011 Share Posted August 24, 2011 założony ok 2lata, dojrzewał tydzień bez ryb Po za tym akwarium Ci nie dojrzało prawdopodobnie więc....Myślę, że przez dwa lata zdążyło. Co do reszty się zgadzam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts