ketorkezlock Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 Obsada: Molinezja czarna : 1 samiec (w planach 3 samice) Brzanka brokatowa: 2 samce ,2 samice Mieczyk Hellera: 1 samiec i 3 samice Dwa zbrojniki plamiste samiec i samica i w planach cztery molinezje żaglopłetwe (1 samiec i 3 samice) oraz kosiarka Dużo roślin na tyle i obrzeżach, masywny korzeń z "jaskiniami" pod nim oraz kilka kamieni. Żwir drobny ciemny. Woda bogata w garbniki ,miękka ,dobrze filtrowana , światło 0,36 w na litr. Tło strukturalne, grafitowe skały ,za tylnia szyba dość ciemne. moje pytania: Czy nie przerybie baniaka? Ryby będą zgodnie żyły, i czy maja dobre warunki do rozmnażania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rainbow Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 Jak tylko to to nie przerybisz , raczej będą w zgodzie , co do rozmnażania jak dasz temp. ok 26st , dużo kryjówek to nie powinno być problemu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Kostur Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 Ja bym zrezygnował z brzanek i kosiarek. Reszta obsady dobra. Czemu zrezygnować z kosiarek? Ponieważ, bardzo lubią wcinać roślinki a w szczególności mech. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ketorkezlock Posted August 23, 2011 Author Share Posted August 23, 2011 Ja bym zrezygnował z brzanek Dlaczego? Z tego co zaobserwowałem już się tarły. Niestety nie mam na_razie baniaka tarliskowego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Kostur Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 Ponieważ obgryzają ogony, a masz w planach molinezję żaglopłetwą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ketorkezlock Posted August 26, 2011 Author Share Posted August 26, 2011 Aktualnie 1 black molly 1+3 molinezje żaglopłetwe czarno-żółte 1+3 mieczyk 2 zbrojniki 1 kosiarka 1 bojownik 2+2 brzanka brokatowa (narazie nie obgryzaja bojownika, skalarow kiedys tez mi nie skubały) 4+4 teczanka neonowa Nie bedzie za wiele? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MATIE101XD Posted August 26, 2011 Share Posted August 26, 2011 Jak dla mnie za dużo żyworódek będziesz miał problem z małymi ja mam z trzydzieści a było ok 70 . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ketorkezlock Posted August 26, 2011 Author Share Posted August 26, 2011 Na mlode mam baniak 72 l:] Myślę, że zawsze się ktoś znajdzie na małe. szczupak: Dbaj o pisownię. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MATIE101XD Posted August 26, 2011 Share Posted August 26, 2011 Najlepiej bojownik . Pamiętaj żeby małe karmić planktonem i skruszonym pokarmem na zmianę szybciej urosną. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted August 31, 2011 Share Posted August 31, 2011 Ponieważ obgryzają ogony, a masz w planach molinezję żaglopłetwą. Jedynie pojedyncze sztuki sumatrzańskiej mogą się skusić ale nie brokatowa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ketorkezlock Posted August 31, 2011 Author Share Posted August 31, 2011 Na mlode mam baniak 72 l:] Myślę, że zawsze się ktoś znajdzie na małe. szczupak: Dbaj o pisownię. Postaram się . Przedstawienie starego zaświadczenia ze szkoły, o mojej dysortografii jakoś złagodzi traktowanie mojej pisowni ,czy błędy w pisowni eliminują z forum. Zmierzając do sedna, jak bardzo bym się starał i tak będą jakieś błędy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts