michualex Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 30x30x36 Przepraszam za szyby! O tym później. Światło 1x11W 6500K + 2x8W 6400k Nawożenie brak Filtracja 2W nie wiem jaki filtr na dole sasypany kilkoma ringami ceramiki i dalej gąbka. temp 26 Ogrzewanie 25W podłoże piasek kwarcowy Woda jest trochę herbaciana (okrzemek) Mieszkańcy xxx Redki wszystkie redki mam po jednej matce/babci/prababci Kiedyś kupiłem około 20 sztuk zostały tylko 2 On i Ona. Ona chodziła już z jajkami no i wszystko ruszyło 3x helena (zatoczki zatakowały) 2x zbrojnik 3cm są tylko na chwile bo nie mogę sobie poradzić z okrzemkiem z czego szyby są bardzo brudne od środka i niestety karta kredytowa nie daje rady muszę kupić ostrza do noża tapetowego i wtedy działać wraz z zakupem zbrojników zwolinło się tempo rozwoju tego glonu no i myśle że przyczyniło się też nie wymienianie wody przez 3 tyg. Bo jak dolewałem nową to byście widzieli co się działo po kilku dniach, Zielsko Najs (bedzie duzo duzo wiecej ale musi urosnąć w większym akwa) Java moss gałęzatka pelia moze mam jeszcze innyc mech na tym kokosie ale sam nie wiem bo mi sie pomieszalo krasnoty juz byly w tym akwa i caly mech z kokosa poszedl do kibla planuje jeden duży korzen bardzo rozłożysty o mnóstwie gałązek by wypełniło mi górną przestrzeń no i na niego poszło by mnóstwo gałęzatki i phoenix moss bo mi się bardzo podoba. Przekąska Nektarynka Możecie wyzywać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Kostur Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 Piękne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
emiloos Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 Woda nie jest herbaciana z powodu okrzemków tylko jak już to przez garbniki zawarte w wodzie pochodzące z drewna. Przydałoby się dopuścić tam świeżej krwi krewetkowej dla wymieszania genów. Poza tym akwarium ok więc po co to? Możecie wyzywać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michualex Posted August 23, 2011 Author Share Posted August 23, 2011 Poza tym akwarium ok więc po co to? Bo na tym forum lubieją/lubią? Wyzywać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Kostur Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 Bo na tym forum lubieją/lubią? Wyzywać. Skoro nalegasz... Weź to zlikwiduj bo tych krewetek jest za dużo, i się męczą w tak małym akwarium, Bambus beznajdziejny, mech w niedopuszczalnym stanie. Rośliny chyba z bagna masz. Podłoże to chyba z plaży miejskiej. Krewetek sie nektarynkami nie karmi. Deszczownice trzyma się nad taflą wody. Ta grzałka ma chyba ze 100 lat. Tak naprawdę, tylko niektórzy tak wyzywają, ponieważ zazdroszczą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michualex Posted August 23, 2011 Author Share Posted August 23, 2011 Skoro nalegasz...Weź to zlikwiduj bo tych krewetek jest za dużo, i się męczą w tak małym akwarium, Bambus beznajdziejny, mech w niedopuszczalnym stanie. Rośliny chyba z bagna masz. Podłoże to chyba z plaży miejskiej. Krewetek sie nektarynkami nie karmi.Deszczownice trzyma się nad taflą wody. Ta grzałka ma chyba ze 100 lat. He he no i jest nastrój. A tak serio nie karmi się krewetek nektarynkami? :zamieszany: A jak mam deszczownice nad taflą wody to mam mnóstwo małych bąbli w wodzie co mi się nie podoba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Kostur Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 Co do nektarynek to sam nie wiem A co do bąbli to już wg. uznania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jayix Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 Akwarium wg. mnie piękne:) Nic nie zmieniaj, tylko przycinaj rośliny:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
emiloos Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 A tak serio nie karmi się krewetek nektarynkami?Można, nie panikuj. Deszczownice trzyma się nad taflą wody.Do wyboru, albo nad albo pod. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michualex Posted August 31, 2011 Author Share Posted August 31, 2011 Małe zmiany myślę że na plus. Sugestię? z oświetleniem 16W Uploaded with ImageShack.us Z oświetleniem 27W Uploaded with ImageShack.us Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
k j Posted August 31, 2011 Share Posted August 31, 2011 Te rurki mi się nie podobają, kupił bym też jakąś kaskade. Ogólnie na + 7/10. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek1250 Posted August 31, 2011 Share Posted August 31, 2011 Naprawdę piękne ;D :aniol_diabel: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tasman Posted August 31, 2011 Share Posted August 31, 2011 Jest dobrze. Ciekawa aranżacja inna niz wszystkie "krewetkowe" jakie tu widziałem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michualex Posted August 31, 2011 Author Share Posted August 31, 2011 Te rurki mi się nie podobają, kupił bym też jakąś kaskade. Ogólnie na + 7/10. na kaskade nie ma miejsca Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
White Pearl Posted August 31, 2011 Share Posted August 31, 2011 A dla mnie podobają się te rurki bambusowe, przynajmniej krewecie mają więcej kryjówek Przy 27W możesz mieć problem z glonami, moim zdaniem 16 w zupełności wystarczy No i z tym filtrem koniecznie pokombinuj, bo tylko on psuje taką ładną szklankę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michualex Posted November 4, 2011 Author Share Posted November 4, 2011 Akwarium przeszło pewną metamorfoze. obsada to - RC - babaulti - 6 crystalek. Ciekawe czy się utrzymają. -2+2 endler + narybek. Z narybku zostawie tylko 5 samców a reszta z rodzicaami do 54L Woda herbata od szyszek olchy, nawet mi się podoba klimacik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michualex Posted November 6, 2011 Author Share Posted November 6, 2011 Proszę o opinie czy może być? i jak skutecznie zakryć filtr bo niestety na kaskade nie ma miejsca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michualex Posted November 27, 2011 Author Share Posted November 27, 2011 troszkę się porozrastało i wygląda całkiem sympatycznie. Filtracje zmieniłem na głowice z gąbką i jestem z tego zadowolony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArMasteR Posted November 27, 2011 Share Posted November 27, 2011 raj dla krewetek. Bardzo ładne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
123Patryk Posted November 27, 2011 Share Posted November 27, 2011 Co ja mogę powiedzieć. Dla mnie super. Jak byś miał nadmiar mchów to pisz do mnie . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts