Jump to content

30L Krewetkarium aktualizacja str 2

michualex
 Share

Recommended Posts

30x30x36

Przepraszam za szyby! O tym później.

Światło 1x11W 6500K + 2x8W 6400k

Nawożenie brak

Filtracja 2W nie wiem jaki filtr na dole sasypany kilkoma ringami ceramiki i dalej gąbka.

temp 26

Ogrzewanie 25W

podłoże piasek kwarcowy

Woda jest trochę herbaciana (okrzemek)

Mieszkańcy xxx Redki wszystkie redki mam po jednej matce/babci/prababci :D Kiedyś kupiłem około 20 sztuk zostały tylko 2 On i Ona. Ona chodziła już z jajkami no i wszystko ruszyło :)

3x helena (zatoczki zatakowały)

2x zbrojnik 3cm są tylko na chwile bo nie mogę sobie poradzić z okrzemkiem z czego szyby są bardzo brudne od środka i niestety karta kredytowa nie daje rady muszę kupić ostrza do noża tapetowego i wtedy działać wraz z zakupem zbrojników zwolinło się tempo rozwoju tego glonu no i myśle że przyczyniło się też nie wymienianie wody przez 3 tyg. Bo jak dolewałem nową to byście widzieli co się działo po kilku dniach,

Zielsko

Najs (bedzie duzo duzo wiecej ale musi urosnąć w większym akwa)

Java moss

gałęzatka

pelia

moze mam jeszcze innyc mech na tym kokosie ale sam nie wiem bo mi sie pomieszalo krasnoty juz byly w tym akwa i caly mech z kokosa poszedl do kibla

planuje jeden duży korzen bardzo rozłożysty o mnóstwie gałązek by wypełniło mi górną przestrzeń no i na niego poszło by mnóstwo gałęzatki i phoenix moss bo mi się bardzo podoba.

Przekąska :D Nektarynka

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Możecie wyzywać.

Woda nie jest herbaciana z powodu okrzemków tylko jak już to przez garbniki zawarte w wodzie pochodzące z drewna. Przydałoby się dopuścić tam świeżej krwi krewetkowej dla wymieszania genów.

Poza tym akwarium ok więc po co to?

Możecie wyzywać.

Bo na tym forum lubieją/lubią? Wyzywać. :)

Skoro nalegasz...

Weź to zlikwiduj bo tych krewetek jest za dużo, i się męczą w tak małym akwarium, Bambus beznajdziejny, mech w niedopuszczalnym stanie. Rośliny chyba z bagna masz. Podłoże to chyba z plaży miejskiej. Krewetek sie nektarynkami nie karmi.

Deszczownice trzyma się nad taflą wody. Ta grzałka ma chyba ze 100 lat.

Tak naprawdę, tylko niektórzy tak wyzywają, ponieważ zazdroszczą.

Skoro nalegasz...Weź to zlikwiduj bo tych krewetek jest za dużo, i się męczą w tak małym akwarium, Bambus beznajdziejny, mech w niedopuszczalnym stanie. Rośliny chyba z bagna masz. Podłoże to chyba z plaży miejskiej. Krewetek sie nektarynkami nie karmi.Deszczownice trzyma się nad taflą wody. Ta grzałka ma chyba ze 100 lat.

He he no i jest nastrój.

A tak serio nie karmi się krewetek nektarynkami? :zamieszany:

A jak mam deszczownice nad taflą wody to mam mnóstwo małych bąbli w wodzie co mi się nie podoba

• 2 weeks later...

A dla mnie podobają się te rurki bambusowe, przynajmniej krewecie mają więcej kryjówek :) Przy 27W możesz mieć problem z glonami, moim zdaniem 16 w zupełności wystarczy :lol: No i z tym filtrem koniecznie pokombinuj, bo tylko on psuje taką ładną szklankę :)

• 2 months later...

Akwarium przeszło pewną metamorfoze.

obsada to

- RC

- babaulti

- 6 crystalek. Ciekawe czy się utrzymają.

-2+2 endler + narybek. Z narybku zostawie tylko 5 samców a reszta z rodzicaami do 54L

Woda herbata od szyszek olchy, nawet mi się podoba klimacik.

Dołączona grafika

• 3 weeks later...