Jayix Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 Akwarium 54L Ogólne Filtr Aquael minikani 80 Grzałka Eden 100W Rośliny sagittaria s Limnophila sessiliflora Wgłębka wodna Mech jawasjki Najas Moczarka kanadyjska Żabienica Sercolistna Gałęzatka Jeszcze 2 rośliny których nazw nie znam. Aktualna obsada Harem Zmienniaka Plamistego+ narybek:) 5 Kirysków panda 6 Krewetek Były Inessa ale wszystkie padły, nie wiem czemu... Docelowa Obsada 8 ryb zdecyduje jakich 2 Haremy Płatki 6 Kirysków Panda Zdjęcie tylko jedno, sory za jakość Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 Kolorowe podłoże czy tylko tak światło odbija? Kiryski min 6szt otoski też (wybierz albo kiryski albo otoski) Daj ciemne tło Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jayix Posted August 23, 2011 Author Share Posted August 23, 2011 Zapomniałem kilka rzeczy dodać Tło będzie ( jak wszyscy ) Czarny brystol Podłoże- Bazalt, wydaje sie kolorowy ponieważ mam takie świetlówki o odcieniu fioletu Oświetlenie 2x15W( elektronika wykorzystana z żarówek energooszczędnych:) ) Już sobie odmówię te otoski i kupie jeszcze 3 kiryski, do tego Harem Prętnika Karłowatego i jakas rybka stadna...tylko jaka(NIE NEONY) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Notos Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 Tą roślinkę po lewej stronie posadź na tył (to cabomba, najas czy co?) Wydaje mi się, że prętnik rozprawiłby się szybko z krewetkami. Ogólnie mi się podoba, tylko jeszcze podłoże.. nie za ostre dla kirysków? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jayix Posted August 23, 2011 Author Share Posted August 23, 2011 Podłoże raczej nie za ostre...Co do tej Cabomby która wcale nie jest Cabomba tylko Limnophila sessiliflora (mniej wymagająca) ...posadziłem ją z przodu ponieważ musi zasłonić filtr i grzałkę...Co powiecie na obsadę Harem Płatki..pewnie więcej bo mam narybek(spox..oddam) 8 Kirysków panda X Cardina cf.babaulti Harem Gupika I jakaś ławica(zraziłem się trochę do neonek bo kupiłem i wszystkie padły...kupiłem 8 sztuk) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Notos Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 Harem Płatki..bardziej pasuje mi nazwa Platki - OK 8 Kirysków panda - ja bym proponował 6 i to pigmejków X Cardina cf.babaulti - ok Harem Gupika - aż tyle tych żyworódek? Może spróbuj z pielęgniczkami, wiele ludzi trzyma z krewetkami i nic nie robią. Ławica to może być 8x razbora klinowa lub brzanka titetya (tylko nie wyjdzie ławica, trzyma się z 3-4 sztuki), Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jayix Posted August 23, 2011 Author Share Posted August 23, 2011 No to może Harem pLatki Parka Pielęgniczka Ramireza Krewecie 6 Kirysków Panda(nie podobają mi się Pigmeje a dla Pandy akwarium jest w sam raz) 8 Zwinników Czerwonoustnych Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Notos Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 Jak dla mnie pasuje taka obsada, ale roślin więcej się przyda i mocna filtracja, minikani powinien wyrobić. Jakie wkłady w filtrze? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jayix Posted August 23, 2011 Author Share Posted August 23, 2011 Rośliny sie rozrosną...planuje obsadzić korzeń Anubiasem i na tył Nurzańca... Wkłady? Gąbka Włóknina Trochę Ceramiki(od kolegi) Kamienie jakieś(nie pamiętam nazwy) Zapraszam do dalszego oceniania:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
igor255 Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 Jesli dobrze widze to profil, wiec nie ma tych 54l... Jak nie chcesz neonkow, to wez cos malego. No. Bystrzyk amandy, razbora hengela... Bardzo ladne male rybki. Akwarium zapowiada sie na ladne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jayix Posted August 23, 2011 Author Share Posted August 23, 2011 Heheh, Dziękuje a dobre słowa:) Poprzesadzałem trochę roślinki, mam nadzieję że zmiana na + Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Notos Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 No, teraz lepiej Możesz jeszcze tam jakąś kryptokorynę posadzić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gost Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 Te większe roślinki daj bardziej na tył, zasłoń osprzęt Ogólnie akwarium przyjemne dla oka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jayix Posted August 23, 2011 Author Share Posted August 23, 2011 Wszystkie większe rośliny sa na tyle...na środku Najas a na przodzie trawka Osprzęt zasłoni ta roślinka...nie wiem jak się nazywa. EDIT Zapraszam do oceniania, może ktoś nawet rozpozna tą roślinę która ma zasłonić filtr(ta przed filtrem, pompą znaczy) Może gdy sie ona rozrośnie to zasłoni filtr:) [edit] Może jeszcze ktoś jeszcze wypowie sie na temat mojego akwarium? Zależy mi na tym bardzo...mile widziane cenne uwagi Gost: Edytuj posty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jayix Posted August 26, 2011 Author Share Posted August 26, 2011 Małe zmiany...mam nadzieję że się podoba:) Mile widziane uwagi co zmienić itd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamut Posted August 26, 2011 Share Posted August 26, 2011 Jak widzę na pierwszej stronie obsadę to się załamuję za dużo ryb,a co do wystroju też słabo daj jakieś ciemne tło a tak to już więcej nie piszę poczekam na zmiany Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jayix Posted August 26, 2011 Author Share Posted August 26, 2011 Pisąłem obsada planowana...już wszystko zmienione...Niedługo będzie czarne tło jednak nie mam kiedy jechać bo brystol:/ Może jednak ktos jeszcze cos doda? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nuna Posted August 27, 2011 Share Posted August 27, 2011 Ja sie nie znam ale wizualnie, to dodałabym jakieś roślinki wyższe na tył. No i koniecznie ciemne tło. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jayix Posted August 29, 2011 Author Share Posted August 29, 2011 kolejna Aktualizacja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kacperkrzyz Posted August 29, 2011 Share Posted August 29, 2011 Ciekawy korzeń, przydały by się jakieś rośliny na 3 i 1 plan. Korzeń można by obsadzić mchem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sagra Posted August 29, 2011 Share Posted August 29, 2011 Co tu dużo pisać. Nie wiem czy to wina aparatu, czy oświetlenia, ale dla mnie jest tu zbyt fioletowo, ale każdy ma inny gust, więc nie będę tu mieszać. No to teraz moja opinia: więcej zieleni, większy korzeń obsadzony mchem. Tło ciemniejsze, bo te dziwnie wygląda. Podłoże zmień na ciemne (o ile te nie jest, bo na zdjęciu wydaje się fioletowe). Myślę, że to wszystko co chodziło mi po głowie, ale pamiętaj o korzeniu i większej ilości roślin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jayix Posted August 29, 2011 Author Share Posted August 29, 2011 Korzeń będzie ale pewnie za 2 tyg..co do tła wygląda bardzo fajnie na żywo...normalnie w akwarium nie jest fioletowo aż tak bardzo...czarny bazalt fajnie przy takim świetle wygląda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
igor255 Posted August 29, 2011 Share Posted August 29, 2011 Wygląda tak przez źle ustawiony aparat, ale takie światło jest imo najlepsze do tego typu akwariów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jayix Posted August 29, 2011 Author Share Posted August 29, 2011 Świetlówki na pewno na ranie nie będę zmieniać ponieważ kosztowały po 30zł sztuka:) Może jeszcze ktoś oceni? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcindamer Posted September 4, 2011 Share Posted September 4, 2011 Akwa po ostatniej aktualizacji moim zdaniem na plus mi się podoba. Moje akwa tez dopracowuję powolutku A co do neonków to powiem tak... są to piękne rybki i bardzo ciesze się że je mam może spróbujesz jeszcze raz? ;P Mam nadzieję że moje pożyją trochę chyba jest im dobrze POZDRO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts