Pan Kostur Posted August 22, 2011 Share Posted August 22, 2011 Siemka. Jako, że moimi ulubionymi rybami są kirysy, postanowiłem założyć o nich temat. Możecie opowiadać o tych fascynujących rybach do woli. Wrzucajcie zdjęcia, dużo zdjęć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted August 22, 2011 Share Posted August 22, 2011 Kiryśnik w starym akwarium Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
balonówek Posted August 22, 2011 Share Posted August 22, 2011 Zdjęć nie mam ale powiem ze są bardzo bardzo kochane szczególnie jak pływaj.ą wszyscie obok siebie:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Kostur Posted August 22, 2011 Author Share Posted August 22, 2011 są bardzo bardzo kochane Dokładnie. Ciekawostką jest że "mrugają" do właściciela. Ale na prawdę czyszczą oczy z osadu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
balonówek Posted August 22, 2011 Share Posted August 22, 2011 Też zauwżyłem jak przewracał oczami i mrugał poprostu cudownie:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trufl Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
balonówek Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 Czy to kirysek lamparci?Ja mam pstry i spiżowe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trufl Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 To Kirysek Sterbai. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
troja1410 Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 Oto i on...Julian Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
balonówek Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 Śliczne,też chciałbym sie swoimi pochwalić ale nie mam jak foty zrobić bo żle wychodzi;/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam.koscierzyna Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 Moje maleństwa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peltes Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 Jedno ode mnie, stadko niestety nie przetrwało, strasznie ciężko było je pstryknąć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Kostur Posted August 24, 2011 Author Share Posted August 24, 2011 Wreszcie mogę ja dodać fotkę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JiA Posted September 16, 2011 Share Posted September 16, 2011 Ja ostatnio kupiłąm młodziaka kiryska spiżowego i troszkę na początku się bał innych ryb (głównie zbrojnika) i chował sie w krzakach. Kilka razy nawet tak się w nich zakopał, że lekko stracił orientacje i siedział w kącie i nie mógł wyjść ale lekko stukając w szybkę pokazałam mu drogę wyjścia.. teraz już sie nikogo nie boi i nie pakuje sie w najgłębsze zakatki... to są urocze ryby... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gurolsky folklor Posted September 16, 2011 Share Posted September 16, 2011 Ja ostatnio kupiłąm młodziaka kiryska spiżowego i troszkę na początku się bał innych ryb (głównie zbrojnika) i chował sie w krzakach. Kilka razy nawet tak się w nich zakopał, że lekko stracił orientacje i siedział w kącie i nie mógł wyjść ale lekko stukając w szybkę pokazałam mu drogę wyjścia.. teraz już sie nikogo nie boi i nie pakuje sie w najgłębsze zakatki... to są urocze ryby...Tak, urocze, ale kup mu jeszcze z 2-3 kolegów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GALAKTYKA Posted September 16, 2011 Share Posted September 16, 2011 No rybki super. Ja miałam 1 maluszka (pstrego) i mi znikną nie wiem gdzie . Ale mam jeszcze 2 kiryski spiżowe (chwilowo bo mam zamiar dorzucić min. 4 [60l]). Może wstawię fotki jak uda mi się je cyknąć . Chciałam jeszcze dodać, że ostatnio byłam w gościach i mieli tam bodajże 3 kirysy (nie pamiętam czy pstre czy spiżowe) były wielkie na wys. około 4 cm, grube, i na długość jakieś 5 i pół. Super okazy. Jest to u mnie jedyna ekipa sprzątająca . Czy komuś z was udało się je rozmnożyć ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JiA Posted September 23, 2011 Share Posted September 23, 2011 Ja ostatnio kupiłąm młodziaka kiryska spiżowego i troszkę na początku się bał innych ryb (głównie zbrojnika) i chował sie w krzakach. Kilka razy nawet tak się w nich zakopał, że lekko stracił orientacje i siedział w kącie i nie mógł wyjść ale lekko stukając w szybkę pokazałam mu drogę wyjścia.. teraz już sie nikogo nie boi i nie pakuje sie w najgłębsze zakatki... to są urocze ryby...Tak, urocze, ale kup mu jeszcze z 2-3 kolegów Jest jeszcze jeden w akwa-2 razy większy... jak uda mi się oddac trochę molinezji i gupików, które mi ise szaleńczo rozmnożyły i trochę się więcje miejsca zrobi to dokupie pewnie jeszcze jednego kirysa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted September 23, 2011 Share Posted September 23, 2011 Jedno ode mnie, stadko niestety nie przetrwało, strasznie ciężko było je pstryknąć Moje ulubione kiryski, miałem 12szt, z czego połowa to Albinosy. Mam nadzieje, że będę miał kiedyś do czego je wsadzić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts