przemok96 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Witam, czy w jodowanej soli mogę wygotować korzeń?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aneta18 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Chyba tak, pod warunkiem że będziesz go później gługo moczył oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemok96 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Będzie gotowany 20min w słonej wodzie i 40 w słodkiej, to później moczyć go?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam.koscierzyna Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Ja zalałem wrzątkiem, bo korzeń się nie mieścił w żadnym garnku i moczyłem cały dzień w wannie... Nic się nie dzieje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrzół Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Możesz gotować a jak nie zatonie to będziesz go musiał moczyć lub w akwarium kamieniem dociążyć. Edit. Pytania o korzenie tu: viewtopic.php?f=7&t=11052 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemok96 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 To wygotuję go tylko w słodkiej wodzie jak coś to później go jeszcze wymoczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrzół Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 A za kilka tygodni zapytasz czemu na korzeniu mam dziwną pleśń? Ładuj sól i nie gadaj. Ło matko,zajrzałeś choć do linku czy masz gdzieś jak ktoś stara się Ci pomóc? Dla mnie to czas jak dla każdego i nie zamierzam go marnować w ten sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemok96 Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 A gotowanie w zwykłej wodzie ok 1h nie wystarczy?? Nie chcę, żeby korzeń zaszkodził moim rybom(neon innesa, razbora hagela) i krewetkom(RC, amano). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemok96 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Kupiłem zwykłą sól kamienną Korzeń gotował się 2h w słodkiej wodzie, teraz będzie się gotował przez 20min w słonej wodzie, a później pogotuje się 1h w słodkiej i pomoczy się przez 3, albo 4h. Edit: Oj przepraszam za posta pod postem, proszę o scalenie postów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.