przemok96 Posted August 22, 2011 Share Posted August 22, 2011 Witam, czy w jodowanej soli mogę wygotować korzeń?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aneta18 Posted August 22, 2011 Share Posted August 22, 2011 Chyba tak, pod warunkiem że będziesz go później gługo moczył oczywiście. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemok96 Posted August 22, 2011 Author Share Posted August 22, 2011 Będzie gotowany 20min w słonej wodzie i 40 w słodkiej, to później moczyć go?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam.koscierzyna Posted August 22, 2011 Share Posted August 22, 2011 Ja zalałem wrzątkiem, bo korzeń się nie mieścił w żadnym garnku i moczyłem cały dzień w wannie... Nic się nie dzieje... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted August 22, 2011 Share Posted August 22, 2011 Możesz gotować a jak nie zatonie to będziesz go musiał moczyć lub w akwarium kamieniem dociążyć. Edit. Pytania o korzenie tu: viewtopic.php?f=7&t=11052 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemok96 Posted August 22, 2011 Author Share Posted August 22, 2011 To wygotuję go tylko w słodkiej wodzie jak coś to później go jeszcze wymoczę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted August 22, 2011 Share Posted August 22, 2011 A za kilka tygodni zapytasz czemu na korzeniu mam dziwną pleśń? Ładuj sól i nie gadaj. Ło matko,zajrzałeś choć do linku czy masz gdzieś jak ktoś stara się Ci pomóc? Dla mnie to czas jak dla każdego i nie zamierzam go marnować w ten sposób. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemok96 Posted August 22, 2011 Author Share Posted August 22, 2011 A gotowanie w zwykłej wodzie ok 1h nie wystarczy?? Nie chcę, żeby korzeń zaszkodził moim rybom(neon innesa, razbora hagela) i krewetkom(RC, amano). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemok96 Posted August 23, 2011 Author Share Posted August 23, 2011 Kupiłem zwykłą sól kamienną Korzeń gotował się 2h w słodkiej wodzie, teraz będzie się gotował przez 20min w słonej wodzie, a później pogotuje się 1h w słodkiej i pomoczy się przez 3, albo 4h. Edit: Oj przepraszam za posta pod postem, proszę o scalenie postów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts