monix Posted August 21, 2011 Share Posted August 21, 2011 Witam Dzis zauważyłam, że kupione tydzień temu ramirezy ocierają sie o podłoże, rośliny i korzeń. Co to może być? Tak poza tym to chyba też nie przypadły sobie zbytnio do gustu bo samica przegania co chwile samca. Jeśli chodzi o jakieś zmiany zewnętrzne to brak. Oto kilka info a akwa: 112l NO3=0 NO2=0 ph = 7 kh = 6 gh > 16 Filtr: Eheim 2213 (250) plus temp. wody 27 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rena Posted August 21, 2011 Share Posted August 21, 2011 To nie musi być choroba moje też się lubią od czasu do czasu otrzeć o dekoracje,często się ocierają? Jak wyglądają ich płetwy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
monix Posted August 21, 2011 Author Share Posted August 21, 2011 Uff to podniosłaś mnie na duchu..mam nadzieje, że to faktycznie ich "natura" i że po prostu lubią się czasem o coś poocierać. Robią to od czasu do czasu(dopiero dziś to zauważyłam. Płyną normalnie a za chwile rzucają sie na podłoże i ocierają, tak samo robią o korzeń i rośliny). Płetwy wyglądają normalnie tak samo jak w dniu zakupu. Tak jak na fotkach. Myślę, że też mam za wysokie Gh>16 a one lubią tak do 12. Muszę zatem trochę zmiekczyć wodę tylko nie wiem w jakiej proporcji kranówka z destylowaną. A Twoje ramirezki od dawna tak robią? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rena Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 Odkąd je kupiłam czasem się ocierają ale nic im nie jest na zdjęciu piękna rybka moja nie jest tak ładnie wybarwiona Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts