Jump to content

obsada 63l

Bobix
 Share

Recommended Posts

Siemano, właśnie wracam do tego forum po długim czasie :D Chciałbym wiedzieć co dokupić, jakie ryby nie pasują, i jakie oddać oto moje ryby(wiem że na sam początek beznadziejne, i właśnie chcem się spytać jakie kupić):

1 glonojad

2 molinezje

2 brzanki sumatry

2 gupiki

2 kiryski panda

2 danio pręgowane.

Siemano, właśnie wracam do tego forum po długim czasie :D Chciałbym wiedzieć co dokupić, jakie ryby nie pasują, i jakie oddać oto moje ryby(wiem że na sam początek beznadziejne, i właśnie chcem się spytać jakie kupić):

1 glonojad

2 molinezje

2 brzanki sumatry

2 gupiki

2 kiryski panda

2 danio pręgowane.

na zbrojniki za małe akwa

na molinezje za małe akwa

na temat brzanek się nie wypowiem bo nie wiem

kiryski ok ale rybka stadna co najmniej 6 sztuk

na danio co najmniej 100l a poza tym rybka stadna

możesz wsadzić

gupik 1x3

zminniak 1x3

kiryski pandy 6x

lub

neon innesa 10x

kirys panda 6x

i gupik 1x3

Acha, a mam jedno pytanie. Karmie ryby pokarmem Tropical Bio-Vit (roślinny), i zauważyłem że nie chętnie jedzą. Wrzucam 5 płatków na całe akwarium, a i tak wszystkiego nie jedzą. Czy ten pokarm, któren zostanie na dnie, zjedzą go kiryski, czy mam te resztki wyciągnąć? I czy to że rybki nie jedzą, może być spowodowane tym że są młode? Bo moje kiryski mają około 3cm, jeden danio ma 2cm, a jedna molinezja też wydaję sie być młoda. Ps. mogę trzymać gupiki w parce, czy lepiej dokupić samiczke, lub 2?Z góry dzięki ;)

Acha, a mam jedno pytanie. Karmie ryby pokarmem Tropical Bio-Vit (roślinny), i zauważyłem że nie chętnie jedzą. Wrzucam 5 płatków na całe akwarium, a i tak wszystkiego nie jedzą. Czy ten pokarm, któren zostanie na dnie, zjedzą go kiryski, czy mam te resztki wyciągnąć? I czy to że rybki nie jedzą, może być spowodowane tym że są młode? Bo moje kiryski mają około 3cm, jeden danio ma 2cm, a jedna molinezja też wydaję sie być młoda. Ps. mogę trzymać gupiki w parce, czy lepiej dokupić samiczke, lub 2?Z góry dzięki ;)

Gupiki w haremach 1+2/3

Pokarm na dnie zjedzą kiryski ;)

Acha, narazie nie dają rady całego płatka zjeść, ale jak urosną to będzie pewnie lepiej ;) A molinezje w ile osobników powinny żyć? I czy mogą żyć ze sobą 4 kiryski, bo 6 to trochę dużo ;/ Myśle też nad dokupieniem 2,3 brzanek :P

A i mam problem, kupiłem chyba chorowitą molinezję ;/ jedna jest piękna, czarna z pięknym ogonem, a druga trochę mniejsza z postrzępionym ogonem, i białymi plamami na pysku i wokół skrzeli, co do obgryzionego ogona to wiadomo że jakaś rybka ją obgryzłą, ale czy takie białe plamy to coś groźnego? Powiem tylko, że to raczej nie wygląda na rybią ospę, więc co to może być? Z góry dzięki ;)

Edit:

No oddam, ale mama na_razie będzie mówić, że po_co, niech se żyje, bo ona się nie zna, a mam z nią wspólne akwarium, lepiej niech podrośnie to ją przekonam że nie opłaca się go trzymać ;)