Bobix Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 Siemano, właśnie wracam do tego forum po długim czasie Chciałbym wiedzieć co dokupić, jakie ryby nie pasują, i jakie oddać oto moje ryby(wiem że na sam początek beznadziejne, i właśnie chcem się spytać jakie kupić): 1 glonojad 2 molinezje 2 brzanki sumatry 2 gupiki 2 kiryski panda 2 danio pręgowane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
troja1410 Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 Z czegoś musisz zrezygnować no i coś dokupić.Molinezje raczej nie do tego litrażu,danio chyba też(stadne i ruchliwe),kiryski bym zostawił i dokupił 4 sztuki.Jakiś gatunek do pływania po zbiorniku-stadko brzanek sumatrzańskich. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted August 20, 2011 Author Share Posted August 20, 2011 ok, w pierwszy rzędzie oddam molinezje i dokupie kiryski i brzanki thx Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirpio Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 Siemano, właśnie wracam do tego forum po długim czasie Chciałbym wiedzieć co dokupić, jakie ryby nie pasują, i jakie oddać oto moje ryby(wiem że na sam początek beznadziejne, i właśnie chcem się spytać jakie kupić): 1 glonojad 2 molinezje 2 brzanki sumatry 2 gupiki 2 kiryski panda 2 danio pręgowane. na zbrojniki za małe akwa na molinezje za małe akwa na temat brzanek się nie wypowiem bo nie wiem kiryski ok ale rybka stadna co najmniej 6 sztuk na danio co najmniej 100l a poza tym rybka stadna możesz wsadzić gupik 1x3 zminniak 1x3 kiryski pandy 6x lub neon innesa 10x kirys panda 6x i gupik 1x3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted August 21, 2011 Author Share Posted August 21, 2011 Acha, a mam jedno pytanie. Karmie ryby pokarmem Tropical Bio-Vit (roślinny), i zauważyłem że nie chętnie jedzą. Wrzucam 5 płatków na całe akwarium, a i tak wszystkiego nie jedzą. Czy ten pokarm, któren zostanie na dnie, zjedzą go kiryski, czy mam te resztki wyciągnąć? I czy to że rybki nie jedzą, może być spowodowane tym że są młode? Bo moje kiryski mają około 3cm, jeden danio ma 2cm, a jedna molinezja też wydaję sie być młoda. Ps. mogę trzymać gupiki w parce, czy lepiej dokupić samiczke, lub 2?Z góry dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted August 21, 2011 Share Posted August 21, 2011 Acha, a mam jedno pytanie. Karmie ryby pokarmem Tropical Bio-Vit (roślinny), i zauważyłem że nie chętnie jedzą. Wrzucam 5 płatków na całe akwarium, a i tak wszystkiego nie jedzą. Czy ten pokarm, któren zostanie na dnie, zjedzą go kiryski, czy mam te resztki wyciągnąć? I czy to że rybki nie jedzą, może być spowodowane tym że są młode? Bo moje kiryski mają około 3cm, jeden danio ma 2cm, a jedna molinezja też wydaję sie być młoda. Ps. mogę trzymać gupiki w parce, czy lepiej dokupić samiczke, lub 2?Z góry dzięki Gupiki w haremach 1+2/3 Pokarm na dnie zjedzą kiryski Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted August 21, 2011 Author Share Posted August 21, 2011 Acha, narazie nie dają rady całego płatka zjeść, ale jak urosną to będzie pewnie lepiej A molinezje w ile osobników powinny żyć? I czy mogą żyć ze sobą 4 kiryski, bo 6 to trochę dużo ;/ Myśle też nad dokupieniem 2,3 brzanek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted August 21, 2011 Share Posted August 21, 2011 Kiryski rybki stande minimum 6szt brzanki tak samo Molinezje haremah 1+2/3 Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted August 21, 2011 Author Share Posted August 21, 2011 Kurcze, a danio? Jak ja wsadze tam tyle ryb? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted August 21, 2011 Share Posted August 21, 2011 Ja proponuje: 8 Brzanek sumatrzańskich 6 Kirysek panda Lub 1+2 Gupik 6 kirysek panda 12 neon innessa Molinezje - minimum 70l Zbrojnik nieb. - minimum 100l Danio - minimum 80l Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted August 21, 2011 Author Share Posted August 21, 2011 Ten zbrojnik narazie 5cm, jak osiągnie 10 to go oddaje, jak on by tam pływał oO Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted August 21, 2011 Author Share Posted August 21, 2011 Możliwe jest że w moim akwarium dorośnie 10cm? Koleś w sklepie mówił że mi taki urośnie, a jak będzie taki wielki to go przyjmą w zoologicznym jak oddam? Bo oni mają akwa po 40l ;D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted August 21, 2011 Share Posted August 21, 2011 Oddaj go bo skarłowacieje i będzie problem, Oni i tak go tam będą mieli tymczasowo zaraz ktoś kupi Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted August 21, 2011 Author Share Posted August 21, 2011 Ok, pożyje sobie u mnie do 10 cm, może tak być? Bo teraz nie ma sensu go oddawać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted August 21, 2011 Share Posted August 21, 2011 Jest sens... On może skarłowacieć i będzie sie męczył przez całe życie oddaj go... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted August 21, 2011 Author Share Posted August 21, 2011 A i mam problem, kupiłem chyba chorowitą molinezję ;/ jedna jest piękna, czarna z pięknym ogonem, a druga trochę mniejsza z postrzępionym ogonem, i białymi plamami na pysku i wokół skrzeli, co do obgryzionego ogona to wiadomo że jakaś rybka ją obgryzłą, ale czy takie białe plamy to coś groźnego? Powiem tylko, że to raczej nie wygląda na rybią ospę, więc co to może być? Z góry dzięki Edit: No oddam, ale mama na_razie będzie mówić, że po_co, niech se żyje, bo ona się nie zna, a mam z nią wspólne akwarium, lepiej niech podrośnie to ją przekonam że nie opłaca się go trzymać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts