greg81 Posted August 14, 2011 Share Posted August 14, 2011 Witam to moje drugie akwarium na tym forum, wcześniej było 112l. Informacje techniczne: Wymiary: 100x40x50 Grzałka : 150W z termoregulatorem, Oświetlenie: 3x39W T5, na dwóch statecznikach elektronicznych 1x1 + 1x2,pokrywa wykonana wg wzoru z działu "zrób to sam" z panela pcv, Filtr: zewnętrzny kubełek Tetratec Ex700 Tło:worek na śmieci Rośliny: -żabienica "ocelota" -kilka gatunków mchów od Janusza, -Rotala okrągłolistna -hydrokotyle nerkolistne -shinersia dębolistna -Hydrophila polisperma -heteranthera zesterifolia -hydrophila difformis -blyxa japonica -tojeść rozesłana -rogatek sztywny -różdżyca rutewkowata -mały heniek -pogostemon helferi Obsada: -Pielęgniczka Ramireza 1+1 -Bystrzyk Amandy 20 szt -Neon czerwony 10szt -Razbora Hengela 7szt(do oddania) -Gupik 1szt-trafił się jako gratis w sklepie o czym przekonałem się w domu:) -ślimaki "helenki" 6szt -krewetki Red Cherry i Babaulti - xxx sztuk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
greg81 Posted August 14, 2011 Author Share Posted August 14, 2011 Dalsza część zdjęć: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted August 14, 2011 Share Posted August 14, 2011 Piękny baniaczek,ale fotki całości "przerysowałeś". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pazur Posted August 14, 2011 Share Posted August 14, 2011 Ładny gąszcz. Jeśli możesz, to wstaw fotkę całego baniaka o mniejszym wyostrzeniu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
igor255 Posted August 15, 2011 Share Posted August 15, 2011 Dokładnie mniej wyostrzoną i większą poprosimy Zastanawia mnie jak można tak dużego gupika dowalić niepostrzeżenie Akwa oczywiście piękne - ale to sam wiesz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinek8413 Posted August 15, 2011 Share Posted August 15, 2011 Piękna parka Ramirezek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
troja1410 Posted August 15, 2011 Share Posted August 15, 2011 Bardzo ładnie się całość prezentuje.Jak czytałem ilość gatunków roślin to pomyślałem, że za dużo ich będzie.Nadal tak uważam biorąc pod uwagę swój gust.Nie zmienia to faktu,że wyszło super i przyjemnie zawiesić oko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil84 Posted August 15, 2011 Share Posted August 15, 2011 Akwarium całkiem ładne co do obsady to widzę espei, a nie klinowe . Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gost Posted August 15, 2011 Share Posted August 15, 2011 Cudny gąszcz, jak dla mnie nic bym nie zmienił. Nic dodać nic ująć! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciek390 Posted August 15, 2011 Share Posted August 15, 2011 Piękny podwodny ogród.Jakie stosujesz nawozy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
greg81 Posted August 16, 2011 Author Share Posted August 16, 2011 Więc tak: sławek 121: faktycznie musiałem dwa razy obrobić to samo zdjęcie , a że było późno to strzeliłem babola Kamil84: to Razbora Hengela - z rozpędu wyszła klinowa maciek390: stosuje nawozy z allegro od hodowcy, do rozpuszczania w demineralce + węgiel w płynie, na co2 dopiero zbieram, ale ciężko idzie Zaraz postaram się dorzucić zdjęcie całości bez babola przerysowanego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil84 Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 Kamil84: to Razbora Hengela - z rozpędu wyszła klinowa Czyli Espei pomyśl chociaż nad bimbrownią póki nie masz co2 bo będzie Ci ciężko utrzymać te roślinki. Pomysłów na bimbrownie masz sporo na forum. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 Jak już pisałem akwarium świetne. Teraz jednak wygląda naturalnie. Rośliny posadziłeś tej wielkości,czy rosły u Ciebie od sadzonek? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
greg81 Posted August 17, 2011 Author Share Posted August 17, 2011 sławek121: ogólnie roślinki urosły u mnie, część została przeniesiona z mojej starej 112L, część dokupiłem na allegro od hodowcy, jak wygrzebię stare zdjęcie to wrzucę jak to wyglądało na początku. Ogólnie akwarium stoi od 04.05.2011, więc roślinki rosną sobie od 2 do 3 miesięcy, z ciekawości napiszę, że gąszcz rogatka z prawej strony wyrósł z dwóch gałązek w ciągu 1,5 do 2 miesięcy z czego część już i tak przecinałem i wyrzucałem. Kamil84: z Razborami doszliśmy do porozumienia. Nie wiem, czy będę kombinował z bimbrownią, czy dozbieram na co2. Roślinki na kulkach i nawozach dobrze dają radę, w poprzednik akwarium też tylko tak rosły. Dziękuję wszystkim za miłe komentarze Poniżej zdjęcie, jak było na początku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tasman Posted August 17, 2011 Share Posted August 17, 2011 Busz się zrobił jak ta lala . Wygląda jak dziki ogród. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
greg81 Posted August 30, 2011 Author Share Posted August 30, 2011 No i przyszedł czas na aktualizację, wiele się nie zmieniło tylko "busz" został przycięty, a część roślinek lekko przesadzona:) a teraz zdjęcia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
greg81 Posted August 30, 2011 Author Share Posted August 30, 2011 Dalsza część zdjęć: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
igor255 Posted August 31, 2011 Share Posted August 31, 2011 Przed przycinką super! Tak powinno wyglądać akwarium roślinne. Po też ok, jakby nie ta jedna "dziura" z tyłu,ale zarośnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sagra Posted August 31, 2011 Share Posted August 31, 2011 Po przycince bardzo ładnie to wygląda. Ciekawy busz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
greg81 Posted August 31, 2011 Author Share Posted August 31, 2011 Ta dziura z tyłu po lewej przeszła właśnie małą transformację i czeka na rozrost:). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted August 31, 2011 Share Posted August 31, 2011 Fajny ogród ;p Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BigDeal Posted August 31, 2011 Share Posted August 31, 2011 Pikne dżungla , też coś podobnego chcę zrobić. Daj wiecej zdjęć!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts