fhuzbych Posted August 14, 2011 Share Posted August 14, 2011 Witam akwa 216 l Przez 2 lata hodowałem malawi ale zmieniam profil. Wiem że to ryzykowna obsada ale: ok 7 brzanka ok 30 neonów 4 ramirezy 2+2 6 skalarów 10 kirysków 3 mułojady 3 bojownik (1 samiec+2 samiczki) Problem stanowią brzanki Pozdrawiam Proszę o rady Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted August 14, 2011 Share Posted August 14, 2011 Brzanki nie ze skalarami, nie z bojownikami, raczej nie powinny być też z ramirezami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fhuzbych Posted August 14, 2011 Author Share Posted August 14, 2011 A jak kupię wszystko razem i bardzo małe, zwłaszcza brzanki, może się "dotrą" i zajmą sobą ? Może warto podjąć taką próbę ? Jak coś to oddam brzanki .... szczupak: Pisownia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted August 14, 2011 Share Posted August 14, 2011 Zajmą się obgryzaniem skalarów i dręczeniem bojków. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fhuzbych Posted August 14, 2011 Author Share Posted August 14, 2011 To jaka propozycja za brzankę ? Które ryby oprócz neonów wprowadzą trochę ruchu w baniaczku ? szczupak: Pisownia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yorki Posted August 15, 2011 Share Posted August 15, 2011 Nic w zamian brzanek. Jest dobrze bez nich. Ja jeszcze zrezygnowałbym z bojowników albo ramirez bo między nimi może dochodzić do walk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fhuzbych Posted August 15, 2011 Author Share Posted August 15, 2011 Witam jest jeszcze brzanka pięciopręga, ponoć spokojniejsza i mniej agresywna, może zmiast sumatrzańskiej mogła by być ? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted August 15, 2011 Share Posted August 15, 2011 Brzanki Sumatrzańskie jak są w grupie ponad 10szt to nie interesuje ich reszta obsady,ja miałęm w moim 250l 4 Skalary 10 Brzanek xxx gupików itp.i brzanki im nic nie robiły Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yorki Posted August 15, 2011 Share Posted August 15, 2011 Tak to prawda, ale jak uprą się na jakąś rybę nie dadzą jej spokoju. U siebie w 160l mam teraz 27(?) sumatr i kilka samic bojownika. Na jedną tak się uparły, że musiałem ją odłowić do innego baniaka. Zresztą w zaproponowanej obsadzie nie ma miejsca na stado 10 i więcej brzanek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts