Iwon Posted August 14, 2011 Share Posted August 14, 2011 Witam zamierzam hodować zatoczki i Świderki jako jedzenie dla żółwi i mam kilka pytań, czy baniaczek 8l i 9l wystarczy żeby się rozmnażały? I czym je karmić? (Plaga zatoczków największe wyłowię, a na plagę helenki wpuszczę po to by to wytępić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magd0s Posted August 15, 2011 Share Posted August 15, 2011 Nie wiem jak jest w przypadku świderków, ale zatoczki spokojnie się rozmnożą. Żywią się resztkami pokarmów, pokarmem roślinnym, gotowaną marchewką. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted August 15, 2011 Share Posted August 15, 2011 Jak zapewnisz im takie same warunki jak w akwarium to będą się rozmnażały(filtr,światło,ogrzewanie,pokarm,podmiany wody) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Loter Posted August 17, 2011 Share Posted August 17, 2011 Mi się w większym kubku rozmnażają tylko często trzeba wode podmieniac Link to comment Share on other sites More sharing options...
lesiu681 Posted August 17, 2011 Share Posted August 17, 2011 Świderki rozmnażają się w podłożu , najlepiej w żwirku . Nie powinno być problemu z ich rozmnożeniem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts