Jump to content

Akwarium 63L -Gupiki

Iwon
 Share

Recommended Posts

Witam potrzebuje obsadę do baniaczka proszę o rade.Wiec zamierzam wsadzić tylko same gupiki proszę o rade ile samic i samców wsadzić do tego akwarium by nie przeludnić w zoologicznym powiedzieli mi 15 samców i 30 samic to chyba za dużo.. Wiec proszę o rade a co do obsady planuje ac dao około 50 świderków dużych i z 4 amluplarie.Czy to dobry pomysł ?

Za dużo, daj jakieś 5 samców i 10 samic, jak dla mnie to już za dużo bo same ci się rozmnożą. 50 świderków :o człowieku daj 5 i za miesiąc będziesz miał 150 ampularie ok ale jedzą roślinki. Jak chcesz tyle świderków to daj przynajmniej 4 helenki.

Daj 4 samce i 8 samic gdy dochowasz się narybku daj do żółwia wszystkie samce i kup nowe, nowa krew niech wejdzie w geny nowego pokolenia. Ja rozmnażałem gupiki celowo, w pierwszym pokoleniu przypadkowo brat z siostrą się rozmnożyli a następnie ich dzieci się rozmnożyły. Teraz wszystkie samce mają 3cm a samice około 5cm z bardzo krzywym kręgosłupem, jednym słowem teraz przez moją głupotę bardzo cierpią, nie popełnij tego błędu.

• 2 weeks later...

Hmm... nie będzie za pusto, jak będą same gupiki? :)

Pamiętaj że one najwięcej czasu spędzają pod powierzchnią wody, i trochę po środkowej strefie akwa pływają.

Ja bym radził kupić do kilku gupików neonki na środkową strefę akwa, lub kiryski na dno ;) Pozdrawiam.