Iwon Posted August 14, 2011 Share Posted August 14, 2011 Witam potrzebuje obsadę do baniaczka proszę o rade.Wiec zamierzam wsadzić tylko same gupiki proszę o rade ile samic i samców wsadzić do tego akwarium by nie przeludnić w zoologicznym powiedzieli mi 15 samców i 30 samic to chyba za dużo.. Wiec proszę o rade a co do obsady planuje ac dao około 50 świderków dużych i z 4 amluplarie.Czy to dobry pomysł ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirpio Posted August 14, 2011 Share Posted August 14, 2011 Za dużo, daj jakieś 5 samców i 10 samic, jak dla mnie to już za dużo bo same ci się rozmnożą. 50 świderków człowieku daj 5 i za miesiąc będziesz miał 150 ampularie ok ale jedzą roślinki. Jak chcesz tyle świderków to daj przynajmniej 4 helenki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iwon Posted August 14, 2011 Author Share Posted August 14, 2011 Świderki czym więcej tym lepiej bo będzie jedzonko dla żółwia jako ubytek w akwarium Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirpio Posted August 14, 2011 Share Posted August 14, 2011 a to spoko daj ile chcesz jak chcesz nimi żółwia karmić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iwon Posted August 14, 2011 Author Share Posted August 14, 2011 Mini taki nie jest;p Duże są jak zje 1 karpia to dużo świderki jako cukiereczki i dodatek:d Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guma Posted August 14, 2011 Share Posted August 14, 2011 Daj 4 samce i 8 samic gdy dochowasz się narybku daj do żółwia wszystkie samce i kup nowe, nowa krew niech wejdzie w geny nowego pokolenia. Ja rozmnażałem gupiki celowo, w pierwszym pokoleniu przypadkowo brat z siostrą się rozmnożyli a następnie ich dzieci się rozmnożyły. Teraz wszystkie samce mają 3cm a samice około 5cm z bardzo krzywym kręgosłupem, jednym słowem teraz przez moją głupotę bardzo cierpią, nie popełnij tego błędu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted August 14, 2011 Share Posted August 14, 2011 Może tak? -4+8 Gupik -6 Kirysków pand/otosków -2 ampularie -xxx świderków Pozdrawiam Gaweł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted August 26, 2011 Share Posted August 26, 2011 Hmm... nie będzie za pusto, jak będą same gupiki? Pamiętaj że one najwięcej czasu spędzają pod powierzchnią wody, i trochę po środkowej strefie akwa pływają. Ja bym radził kupić do kilku gupików neonki na środkową strefę akwa, lub kiryski na dno Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts