MATIE101XD Posted August 14, 2011 Share Posted August 14, 2011 Chciałbym zrobić do swojego akwarium żywą ściankę z korzeni itp. czy ramkę da się kupić a jak nie to z czego zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ricco Posted August 14, 2011 Share Posted August 14, 2011 Ma być w środku czy na zewnątrz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MATIE101XD Posted August 15, 2011 Author Share Posted August 15, 2011 Na zewnątrz mam tylko płytę OSB nada się ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ECIK-GFC Posted August 15, 2011 Share Posted August 15, 2011 Musisz zrobić skrzynkę w tym przypadku akwarium musi być odsunięte od ściany - nie będę się rozpisywał ani pisał tekstu ze starczyło mi 2 minuty na odnalezienie tematu wiec proszę http://www.akwaswiat.net/-sa-zewnetrzne ... -2564.html mam nadzieje ze ci ten temat pomoże i pochwalisz się wykonanym dziełem . Pzdr. ECIK Link to comment Share on other sites More sharing options...
MATIE101XD Posted August 15, 2011 Author Share Posted August 15, 2011 Dzięki akwarium jest od ścian na jakieś 15cm. Chyba zrobie z płyt OSB a kawałki bambusa może do masy solnej wnętrze skrzyni pomaluję na czarno Link to comment Share on other sites More sharing options...
ECIK-GFC Posted August 15, 2011 Share Posted August 15, 2011 Gips budowlany - Tani - szybkoschnący - dobrze zatopisz korzenie - da się malować Tylko pamiętaj zebyś nie rozrabiał masy gipsowej czasem za dużo schnie bardzo szybko. Możesz równierz zastapic gips innymi tynkami np -goldband -mp 75 Te dwa co podałem masz dłuższy czas na formowanie tła wiąże po około godzinie zalety te same co gips . Płytę utnij na rozmiar akwarium potem ,boczne ścianki korytka skręć na wkręty do drewna i wypełniaj tynkiem -gipsem wtapiając korzenie . -możesz z boku wywiercić dziurkę i wklejasz na górę tła taśmę z ledami ,w ten sposób uzyskasz tło podświetlane Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts