Jump to content

Obsada akwa 150l

Arturooo_94
 Share

Recommended Posts

Witam! chciałbym zapytać o obsadę do 150l o wymiarach: 79x33x57h. Myślałem nad biotopem Azji.

Chcę żeby były tam razbory klinowe, kosiarki, krewetki filtrujące i parka/harem jakiejś większej ryby.

W baniaku będzie spory korzeń dosyć rozgałęziony obsadzony mchem i dużo zieleni.

Myślałem, że odnosisz się do mojego postu ;)

W takim razie żyworódki też ciężko znaleźć w Azji, chyba że gupiki zawleczone tam do zwalczania larw komarów.

Z zielskiem też nie problem, tylko o nim wspomniałem bo autor nie sprecyzował czy tylko o ryby chodzi.

Ale myślę, że po prostu chciał mieć 'biotop' i podpatrzył sobie tylko rybki nie myśląc o roślinach.

Kup 2 Paletki (Do pary!!!) do tego szczupaka (zmiesci ci sie)10 Szprotek do tego dokup piekna ozdobe bedzie tania oczyc sprotki z puszki i połóż na dnie . Do tego 30 welonkow .2 dorsze i lososie jakies 3 , Bedziesz miec tam grzalke ??bo jak nie to trzymaj tam jeszcze sledzie .A a na wiesz posadz kaczke i jak ci sie upchną to jeszcze zaby

Kup 2 Paletki (Do pary!!!) do tego szczupaka (zmiesci ci sie)10 Szprotek do tego dokup piekna ozdobe bedzie tania oczyc sprotki z puszki i połóż na dnie . Do tego 30 welonkow .2 dorsze i lososie jakies 3 , Bedziesz miec tam grzalke ??bo jak nie to trzymaj tam jeszcze sledzie .A a na wiesz posadz kaczke i jak ci sie upchną to jeszcze zaby

Bez chamstwa proszę :evil: !!!

Znam się na akwarystyce, ale z doborem obsady nie chcę popełnić błędu, gdybym tu nie spytał to bym wziął kosiarki, a mam podobno za małe akwa na te rybcie.

Ktoś poda ostateczną obsadę?

Ostateczną podasz Ty jak wpuścisz już ryby. Co najwyżej mogę podać propozycję :D

A więc:

- 20x razbora klonowa

- 1+3x prętnik karłowaty

- 6x cierniooczek myersa/kuhla

- 6x krewetka filtrująca (Atyopsis moluccensis )

- 10x krewetek amano

Przy czym musisz pamiętać o miejscu w którym krewetki filtrujące będą mogły usiąść w prądzie wody.