sivczenko Posted August 13, 2011 Share Posted August 13, 2011 Witam wszystkich miłosnikow akwarystyki i od razu przede do mojego problemu!!! jestem nowym członkiem tego forum i własnie zakladam akwa 240l i juz na poczatku mam problem na pewno co dla niektorych nie duzy ale ja nie wiem co robic: przywiozłem sobie duze i male kamienie z nad morza wygotowałem je ,kupile zwirek wypłukalem przed osadzeniem na dnie no i w koncu zalałem do połowy woda pierwszy raz te akwa. Wlasnie tutaj pojawil sie problem a mianowicie mam metna wode!! i co nie ktorzy pisza zeby wyłaczyc swiatlo ale ja jeszcze nie mam oswietlenia! pomózcie mi ludzie i dajcie jakas rade co do zakładania akwarium dzieki z gory i pozdrawiam sivczenko mandy29: Używaj polskich znaków. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szak123 Posted August 13, 2011 Share Posted August 13, 2011 Włącz filtr ma chodzić non stop. Woda sie wyklaruje , spokojnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sivczenko Posted August 13, 2011 Author Share Posted August 13, 2011 Dzieki kolego za info, ale taki mały problemik, że jestem dopiero przed kupnem filtra na razie tylko jakieś tam, podłoże i woda:)) Mod.Janusz--Pisownia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szak123 Posted August 13, 2011 Share Posted August 13, 2011 Trochę poszedłeś na żywioł. Pamiętaj żeby poczekać aż baniak dojrzeje 2-3tyg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arturooo_94 Posted August 13, 2011 Share Posted August 13, 2011 Najpierw powinieneś skompletować cały sprzęt, pomyśleć co się będzie chciało tam trzymać i dopiero zalewać akwarium. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandy29 Posted August 13, 2011 Share Posted August 13, 2011 To ja proponuję na początek lekturę: viewtopic.php?f=43&t=17244 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sivczenko Posted August 13, 2011 Author Share Posted August 13, 2011 Wszytkich was rozumie i na pewno macie racje bo ja jeszcze nie mam praktyki tyle co tylko poczytam!! ale chcialem tylko zalac i czekac nawet miesiac przed calkowitym ruszeniem na maksa ! jak juz tak zrobilrm to bardzo zle??? i mam jeszcze jedno pytanie: chcialbym fitr wewnetrzny i czy jest taki ktory uciagnie 240 l??? jeszcze raz wam dziekuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandy29 Posted August 13, 2011 Share Posted August 13, 2011 Jeszcze raz grzecznie proszę o używanie polskich znaków.Trzecie upomnienie skończy się ostrzeżeniem. Widać, że jeszcze nie czytałaś linka. Jeśli będziesz trzymała miesiąc wodę w akwarium bez filtra to ci ona skiśnie. I będziesz musiała wylać, umyć akwa itp. Jeżeli akwa będzie z dużą ilością roślin a niewielka obsadą to może FAN 3. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sivczenko Posted August 13, 2011 Author Share Posted August 13, 2011 ok już się poprawiam i będę pisał polskimi a proszę mi powiedzieć dlaczego to ma takie znaczenie?? a wracając do mojego problemu skoro już zalałem akwa i żeby mi nie skisło to co trzeba zrobić? aha i jeszcze jedno jak zrobić żeby zmienić płeć bo przez przypadek zaznaczyłem ze jestem kobietą a jestem zwykłym faciem nowicjuszem ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted August 13, 2011 Share Posted August 13, 2011 ok już się poprawiam i będę pisał polskimi a proszę mi powiedzieć dlaczego to ma takie znaczenie?? Przeczytaj regulamin. aha i jeszcze jedno jak zrobić żeby zmienić płeć bo przez przypadek zaznaczyłem ze jestem kobietą a jestem zwykłym faciem nowicjuszem ) Amputuj sobie fifroka Link to comment Share on other sites More sharing options...
AquaMario Posted August 13, 2011 Share Posted August 13, 2011 Amputuj sobie fifroka Umarłem )))))) hehehehehe Pozdrawiam Mod.Janusz---Jeszcze jeden taki --spam i poleci ostrzeżenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jayix Posted August 14, 2011 Share Posted August 14, 2011 Witam, na początek polecam ci poczytać różne artykuły które znajdują się i na forum i na stronie głównej SuperAkwarium.pl Filtr musi chodzić 24H/D, tutaj nie ma wyjątków. Ps. Nie rozumiem po co zadawać takie pytania? Przecież odpowiedzi na nie znajdziesz w każdym artykule o akwarystyce! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts