DulceMaria Posted August 13, 2011 Share Posted August 13, 2011 Witam Bardzo bym prosiła o odpowiedz A więc dzisiaj okociła mi się samiczka gupików. Z powodu długiego weekendu zoologiczny nie jest czynny i nie mogę kupić karmy dla małych rybek... Mam tylko karmę "Dafnie" sypką... Moglibyście mi dopomóc jak mam je nakarmić i czy jeżeli rozdrobnię tę karmę i je nakarmię nie zaszkodzi im? Gost: Dbaj o pisownię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted August 13, 2011 Share Posted August 13, 2011 Drobno roztarty,nie zaszkodzi możesz tez podawać ugotowane żółtko w niewielkiej ilości bo brudzi wodę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DulceMaria Posted August 13, 2011 Author Share Posted August 13, 2011 Dzieki....a moge jeszcze zapytac ile bedzie trwalo rosniecie tych rybek to znaczy ile musze poczekac na to by moc dolaczyc je do reszty osobnikow...jak cos to mam same gupiki mandy29: Używaj polskich znaków. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted August 13, 2011 Share Posted August 13, 2011 U mnie to trwało około 3 tygodni na próbę po tym czasie możesz wpuścić kilka jeśli nie zostaną zjedzone to można wpuścić resztę nie przekarm ich w przypadku narybku jest to bardzo łatwe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magd0s Posted August 14, 2011 Share Posted August 14, 2011 Ja w swoim akwarium nie miałam narybku w kotniku, tylko w akwarium. I powiem Ci, że wszystkie się uchowały. Nawet jeśli dasz od razu, a samica zje kilka małych, to zrobi redukcje, że zachowają się tylko najsilniejsze osobniki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts