Agassiza Posted August 13, 2011 Share Posted August 13, 2011 Mam 2 pytania: 1. Woda z klimatyzacji- można jej używać w akwarium zamiast uzdatnionej kranówy??? 2. Słyszałem że filtr RO powoduje że woda słabo leci w kranie. To prawda? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adeptmarine Posted August 17, 2011 Share Posted August 17, 2011 w klimatyzacjach często gęsto są rurki miedziane przynajmniej w klimatyzacjach statkowych :] więc moim zdaniem nie powinno sie jej używać. Sprawdź swoją klime i jej cały system zobacz z czego jest zrobiony parownik (wężownica) oraz wszytkie rurki bo rozumiem że woda to kondensat z klimy? Woda z RO zmniejsza przepływ? w zależności jak masz zbudowany system hydrauliczny w domu ale nie powinno mieć miejsce coś takiego, ja mam podłączone pod wodę do spłuczki w kibelku i śmiga ładnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts