Migdek Posted February 15, 2009 Share Posted February 15, 2009 Wiem, że nie ta pora roku..Ale jakie macie sposoby na schładzanie wody w lato, lub gdy po prostu jest zbyt gorąca? Znajomy wrzuca kostki lodu..No ale ile można nad tym sterczeć i kostki wrzucać... Jakieś inne sposoby? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekd72 Posted February 15, 2009 Share Posted February 15, 2009 akwarium w lodówce??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Migdek Posted February 15, 2009 Author Share Posted February 15, 2009 To weź mi znajdź tak dużą lodówkę ^^ Nie no w sumie jakby ją bokiem położyć.. 8-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted February 15, 2009 Share Posted February 15, 2009 Lodówka akwarystyczna, wentylatory w pokrywie , butelki pet z lodowatą wodą Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted February 15, 2009 Share Posted February 15, 2009 klima? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Migdek Posted February 15, 2009 Author Share Posted February 15, 2009 Klimy niestety nie ma... Wy co robicie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted February 15, 2009 Share Posted February 15, 2009 ja nic nie robie, bo mieszkam w kamienicy i nawet w lato mam chlodno w domu. ale wg mnie najlepszym sposobem jest zamrozić wodę np w jakiejś salaterce i wrzucić taką kostkę, zależnie jakie duże akwarium. Albo inna opcja - zamontowac maly klimatyzator z wylotem na tafle wody, są takie na allegro za pare groszy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
olyvka Posted February 15, 2009 Share Posted February 15, 2009 wentylatory komputerowe nad powierzchnią wody?? A czemu woda jest zbyt ciepła?? co się stało?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Migdek Posted February 15, 2009 Author Share Posted February 15, 2009 Nic się nie stało. Tak się pytam, ponieważ pamiętam, że pod koniec lata temperatura wody mnie doprowadzała do szału... Link to comment Share on other sites More sharing options...
danielzlotnik Posted February 16, 2009 Share Posted February 16, 2009 ale kombinujecie, może poprostu zmniejsz temperature na grzałce, albo ją całkiem wyłącz, albo się do kamienicy przeprowadź Link to comment Share on other sites More sharing options...
Migdek Posted February 17, 2009 Author Share Posted February 17, 2009 ale kombinujecie, może poprostu zmniejsz temperature na grzałce, albo ją całkiem wyłącz, albo się do kamienicy przeprowadź Piękna odpowiedź Informuję Cię, że w lato grzałka w ogóle nie chodzi. To świadczy o tym, że akwarystą jesteś max 4 miesiące, bo tego nie wiesz. I do kamienicy się nie przeprowadzę mądralo za 3 grosze Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewwa Posted February 18, 2009 Share Posted February 18, 2009 tak jak pisali poprzednicy: można zamontować w pokrywie wiatraczki komputerowe- kosztują około 10zł i na prawdę pomagają. Wrzucanie butelki z lodem czy samego lodu też pomaga, choć może doprowadzić do szoku rybek- bo jest to jednak nagła zmiana temperatury. Temat został już chyba wyczerpany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts