hubert1 Posted August 12, 2011 Share Posted August 12, 2011 Witam ! Czy miał ktoś do czynienia z TETRA MIN WEEKEND? Wyjeżdżam na tydzień i kupiłem ten pokarm jako wystarczający do 6 dni.Dałem go na próbę przed wyjazdem żeby sprawdzić. Leży już 5-ty dzień na dnie i ryby kompletnie się nim nie interesują. U mnie się to nie sprawdza no i chyba szwagier będzie musiał dokarmiać rybki. Może polecacie jakiś inny weekendowy ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yayami-omate Posted August 12, 2011 Share Posted August 12, 2011 Takie pokarmy trochę syfią wodę, nie lepiej kupić karmnik automatyczny ? Nowy na allegro możesz kupić już za 30zł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blitz Posted August 12, 2011 Share Posted August 12, 2011 Hej, No ja zerknąłem teraz na szybko i znalazłem tylko coś takiego. http://allegro.pl/automatyczny-karmik-karmnik-dla-rybek-af-2009d-lcd-i1760246100.html Czy warto w coś takiego inwestować czy to wyjazd czy codzienność ?? Bo wiadomo nic nie daje radochy jak karmienie i obserwacja naszych podopiecznych. Ale był bym skłonny coś takiego posiadać jak by mi karmiło rybki właśnie z przerwami minutowymi aż poprzednia dawka zostanie zjedzona. No i jakie są porcje? Bo jak sypie chochlami to :zamieszany: Moim zdaniem pokarm który leży w wodzie będzie strasznie syfił i na pewno nadszarpnie parametry wody. Ja kiedyś używałem tabletki przyklejane do szyby (pokarm rośliny) dla molek by mi roślin nie ruszały. Wszystkie ryby podpływały skubały to. Te mniejsze jak neonki latały w koło i jadły to co odleciało gdzieś w koło miejsca karmienia. Ale woda żal. Jak molki nie jadły roślin to nitki na nich po tym rosły. Jak bym składał Pokrywę z PCV to bym jakoś sobie wmontował taki karmniczek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ketorkezlock Posted August 17, 2011 Share Posted August 17, 2011 U mnie by się to nie sprawdziło, wrzuciłem jedną i było po niej w kilka godzin Mam to zbrojniki to lubią, mniej syfi niż wafelki. Gost: Rozpoczynaj zdania wielką literą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaka440 Posted August 17, 2011 Share Posted August 17, 2011 Dobrze odkarmione ryby spokojnie wytrzymają 2-3 dni bez podawania pokarmu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emiloos Posted August 17, 2011 Share Posted August 17, 2011 Tydzień też. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Loter Posted August 17, 2011 Share Posted August 17, 2011 3 tyg też . Jeśli będą głodne to podgryzą roślinkę i tyle Link to comment Share on other sites More sharing options...
hubert1 Posted August 17, 2011 Author Share Posted August 17, 2011 Dzięki wszystkim za odpowiedzi ! Jutro lecę na 7 dni, w nagrodę dostaną kebaba albo kurczaka z rożna ! Pozdrawiam !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rena Posted August 17, 2011 Share Posted August 17, 2011 Karmnik to najlepsze wyjście.Będziesz spokojny o swoje rybki.U mnie się sprawdza Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yayami-omate Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 3 tyg też . Jeśli będą głodne to podgryzą roślinkę i tyleOd razu rok, po co się je wogóle karmi ? :zamieszany: A może kolega hubert1 ma pyszczaki i nie ma roślin ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
noovaa Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 Zostawiałam akwarium na 2 tygodnie bez opieki i wszystkie ryby przeżyły .... Karmniki automatyczne lubią przekarmiać ponoć, a ja uważam że to jednak większe zło niż głód. Po powrocie nakarmiłam, podmieniłam wodę i akwarium dalej działało swoim życiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 Też zostawiłem akwarium tylko że na 13 dni spójrz w ten temat: viewtopic.php?f=85&t=34845&p=322045&hilit=K%C5%82opot+z+karmieniem#p322045 Link to comment Share on other sites More sharing options...
tictac Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 A czy ktoś wie, od czego zależy to, na ile starczy pokarm weekendowy/wakacyjny? Czy to zależy od jego wielkości i możliwości ryb, czy od tego, jak szybko się rozłoży? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 Raczej od wielkości i ilości ryb myślę że producent odpowiednio go zakonserwował pod kątem rozkładu w wodzie. Tak sam z siebie raczej by spleśniał po kilku dniach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts