blay Posted August 8, 2011 Share Posted August 8, 2011 Witam, myśle nad obsadą mojego nowego akwa. Więc narazie wymyśliłem taka konfigurację. 1+3 Prętnik karłowaty 2 piskorki 2 kiryśniki 2 zbroniki niebieskie xx krewetek red cherry z taką konfiguracją w starym akwa było straaasznie pusto. i teraz pytanie mogę dodać jakieś jeszcze rybki? (bo to w sumie jest obsada mojego starego 90L) myślałem nad: 1+1 ramireza, i może jeszcze z 2 piskorki może coś polecicie innego? coś stadnego może (neony odpadają jakoś nie przepadam) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted August 8, 2011 Share Posted August 8, 2011 Na kiryśniki akwarium za małe a piskorki to ryby stadne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blay Posted August 8, 2011 Author Share Posted August 8, 2011 Kiryśników już nie oddam (byłem laikiem i myślałem ze kupuje kiryski) no a teraz jeden mi urósł dość znacznie dlatego zmieniam akwa na 100cm długości mam nadzieje ze będzie im wygodnie szczupak: Pisownia ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted August 8, 2011 Share Posted August 8, 2011 100cm dla kiryśników to dobry baniak! Piskorków juz nie dawaj, zbrojniki dodatkowo uzupełnią dno Prętników możesz dać 2+4/5 lub gurami 1+2/3 Jeżeli chcesz ryby stadne, to kup sobie żałobniczki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guma Posted August 8, 2011 Share Posted August 8, 2011 Jako ryba stadna może być np. razbora klinowa. Ile mniej więcej kosztuje taki kiryśnik? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blay Posted August 8, 2011 Author Share Posted August 8, 2011 Za malutkie dałem 5zł/sztuka, tylko nie wiem dlaczego doszło do takich dysproporcji w ich długości jeden ma w tym momencie z 8cm a drugi może z 5? A nie da rady dorzucić do biotopu chociaż jedną parkę ramirez? Bardzo mi się podobają i akurat zaprzyjaźniony sklep ma dobraną parkę. szczupak: Pisownia! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts