neonek 1998 Posted August 7, 2011 Share Posted August 7, 2011 Proszę o pomoc w obsadzie 54l Filtr:hanza aquarist HJ-311B (300l/h) Grzałka: shark H-229 z termostatem 100w. Wymiary akwarium 54l (60x30x30) wszystkie ryby oprócz neonków,gupików,krewetek RC i kirysków (te ryby na pewno) Jeśli można Nie podawać ryb dennych w miarę możliwości proszę podać ilość proponowanych ryb mod. Czerwony kolor zarezerwowany jest dla administracji i moderatorów forum ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kacperkrzyz Posted August 7, 2011 Share Posted August 7, 2011 1x1 P. Ramireza 12x Razbora Klinowa kilka Krewetek babaulti kilka ampulari Filtr bym wymienił i to jak najszybciej, słaby. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neonek 1998 Posted August 7, 2011 Author Share Posted August 7, 2011 Dlaczego filtr słaby do akwa 54l 300l/H starczy Link to comment Share on other sites More sharing options...
troja1410 Posted August 7, 2011 Share Posted August 7, 2011 Np wymienione wcześniej razbory zajmują te strefy zbiornika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neonek 1998 Posted August 7, 2011 Author Share Posted August 7, 2011 Czy mogę mieć w moim akwa razbory galaxy (wyglądają ładniej od klinowej) Edit: Podaj przykład jakiś ryb zajmujących środkową lub górną część zbiornika mod. Edytuj posty! Ortografia ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kacperkrzyz Posted August 7, 2011 Share Posted August 7, 2011 Jeżeli zapewnisz im warunki to tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neonek 1998 Posted August 7, 2011 Author Share Posted August 7, 2011 Czy są drogie i jakie mają warunki ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kacperkrzyz Posted August 7, 2011 Share Posted August 7, 2011 Cena zależy od sklepu, o warunkach sobie poczytaj w necie, nie ma sensu żebym przepisywał coś co jest ogólnodostępne... Link to comment Share on other sites More sharing options...
neonek 1998 Posted August 7, 2011 Author Share Posted August 7, 2011 W internecie jest w cenach od 7-10 zł :zamieszany: Czy jest rybą stadną jeśli tak to ile osobników do 54l conajmniej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pemson3 Posted August 7, 2011 Share Posted August 7, 2011 Może przeczytasz sobie coś o tej rybce? http://www.superakwarium.pl/razbora-gal ... id826.html Ceny w komentarzach. Jak sama nazwa wskazuje (danio) jest rybką ławicową . Nie wiem, ze względu na cenę i pozostałe rybki z 8-10 sztuk starczy. A tak przy okazji, pisz zdania z 'dużej litery'. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kacperkrzyz Posted August 7, 2011 Share Posted August 7, 2011 Tak jest rybą stadną - ławicową, tak z 12-15 sztuk to minimum. Nie lepiej razbory klinowe po 2zł/sztuk kupić? I tak razbor galaxy pewnie nigdzie w okolicy nie ma, rzadko spotykany w sklepach gatunek. Edit: 8 sztuk jak pisze użytkownik nade mną też może być, ale one by się pogubiły w 54l. (jasne, najlepiej posta edytować i napisać tak jak ja....) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted August 8, 2011 Share Posted August 8, 2011 Nie lepiej razbory klinowe Za małe akwarium. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neonek 1998 Posted August 8, 2011 Author Share Posted August 8, 2011 A czy mogę mieć sumika szklistego ? mod. Pisownia! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirpio Posted August 8, 2011 Share Posted August 8, 2011 To ryba stadna i masz za małe akwa. mod.Jak kolega wyżej, pisownia ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
neonek 1998 Posted August 8, 2011 Author Share Posted August 8, 2011 Czy mogę mieć mieczyki hellera Oto link: http://www.akwar.net/encyklopedia-ryb/m ... -2204.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted August 9, 2011 Share Posted August 9, 2011 Nie potrzebnie dajesz linka. Przecież większość ludzi nawet jak nie miało akwarium to go pewnie zna, oraz pewnie każdy akwarysta go kiedyś hodował lub obecnie hoduje. Oczywiście akwarium 54l jest za małe na harem mieczyków Hellera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neonek 1998 Posted August 9, 2011 Author Share Posted August 9, 2011 Nie chcę haremu chcę tylko samców . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted August 9, 2011 Share Posted August 9, 2011 Wtedy będzie walka. A zresztą co to zmienia ze będą same samce? Nic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neonek 1998 Posted August 9, 2011 Author Share Posted August 9, 2011 To jakie ryby proponujesz oprucz gupików , neonków i ryb dennych typu pielęgnice kiryski Edit: Czy samice mieczyka hellera też walczą z sobą i czy też są takie kolorowe szczupak: Ostrzeżenie. Korzystaj z opcji 'edytuj post'. Zdania zaczynamy z wielkiej litery. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted August 9, 2011 Share Posted August 9, 2011 Kurcze niedługo będę kończyć moją pracę z rybami do akwarium o 60 cm. długości. Kiryski to pigmejskie/sierpoplame/malutkie. Neonki Innesa/zielone. Pielęgniczek jest bardzo dużo nadających się. Duża cześć rodzaju Apistogramma jak pielęgniczka trójpręga, oprócz tego oczywiście pielęgniczka Ramizerka. EDIT: Nie myśl już o tych mieczykach. Są po prostu za duże na to akwarium. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neonek 1998 Posted August 9, 2011 Author Share Posted August 9, 2011 Pielęgniczki to są te co zamieszkują głównie dno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted August 9, 2011 Share Posted August 9, 2011 Pielęgniczki przebywają głównie przy dnie ale mogą też pływać gdzie indziej. Pielęgniczki przy dnie szukają schronienia, wyznaczają terytorium, szukają miejsca na złożenie ikry i czasami też zdobywają pożywienie. Ale pływają też często w innych partiach wody. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neonek 1998 Posted August 11, 2011 Author Share Posted August 11, 2011 Ile mogę mieć pielęgniczek ramireza ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted August 11, 2011 Share Posted August 11, 2011 W 54l tylko parka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neonek 1998 Posted August 11, 2011 Author Share Posted August 11, 2011 Dzięki , a co one jedzą ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts