igor1996sa Posted August 7, 2011 Share Posted August 7, 2011 Dziś rano zauważyłem przy karmieniu że Pielęgnica Sajica (samica) nie je. Po około 2 godzinach zauważyłem że samiczka ma bardzo wypukłe oko. Nie jest ono zamglone po prostu bardzo duże w poruwnaniu do drugiego oka. Bardzo proszę o pomoc jak to zwalczyć. Niestety zdjęcia nie mogę zrobić ponieważ rybka chowa się w korzeniach. Tutaj informacje o zbironiku: - 200l - zbiornik został założony jakieś 5 miesięcy temu i dojrzewał 2 tyg. - ostatnia podmianka wczoraj. - obsada: 6x skalar, 1+1 P. Sajica, 10 neon czerwony, 6 kirysek lamparci, 1+1 Zbironik Niebieski - grzałka 200w, temp. 26 stopni, filtr Bioflow - nawozów i preparatów nie stosuje, pokarmy to Nutrafin max, Hikari Gold, mrożona ochotka - parametry nieznane Bardzo proszę o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trufl Posted August 7, 2011 Share Posted August 7, 2011 viewtopic.php?f=6&t=33809&p=313966&hilit=infekcje+oczu#p313966 Link to comment Share on other sites More sharing options...
igor1996sa Posted August 7, 2011 Author Share Posted August 7, 2011 Czytałem tem temat, jednak tutaj gdzie mieszkam trudno o takie zioła i preparaty o których wspomniała Red eye. Jest jakaś może jakaś inna metoda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trufl Posted August 7, 2011 Share Posted August 7, 2011 Igor, Nadmanganiam Potasu dostaniesz w każdej aptece. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts