Larousse Posted August 6, 2011 Share Posted August 6, 2011 Witam ;d Mam w akwarium 2 zbrojniki niebieskie. Jeden normalny drugi albinosik. Pytanie moje brzmi, po jakim czasie samczykowi zaczynają wyrastać rożki i wąsiki? Bo wciąż nie jestem pewna czy po moim akwarium na pewno pływają Hubercik i Malwinka czy będzie trzeba je przemianować ;d Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted August 7, 2011 Share Posted August 7, 2011 Hubercik i Malwinka ... Do tematu. Rogi zaczynają rosnąć u samca gdy mają ok. 6 cm. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guma Posted August 7, 2011 Share Posted August 7, 2011 Ja mam także mam 2 zbrojniki niebieskie, mierzą około 6-7cm i nadal im rogi nie wyrosły. Także podłączam się pod pytanie - po jakim czasie wyrasta im poroże? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted August 7, 2011 Share Posted August 7, 2011 Moje jak miały 5cm to im zaczeło wyrastać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Larst Posted August 7, 2011 Share Posted August 7, 2011 U mnie jednemu wyrosły jak miał niecałe 6cm, a drugiemu jak miał 7,5cm. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guma Posted August 7, 2011 Share Posted August 7, 2011 jak moje dwa glonki mają po 6/7 cm to chyba to są samice. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted August 7, 2011 Share Posted August 7, 2011 Określenie czasowe jest pomocne gdy rybę hodujemy od jej urodzenia i związku z tym znamy jej wiek albo gdy kupimy rybę i wiemy też ile ma lat. A tak to skąd można wiedzieć jaki ma wiek i ktoś nam powie że rybie w któryś tam roku będą wyrastały rogi. Ten wiek może być kiedyś a równie dobrze już mógł być. A ryba nam nie powie ile ma lat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts