Bartex Posted August 6, 2011 Share Posted August 6, 2011 Wreszcie skompletowałem obsadę do swojego 126l baniaczka:) Wygląda następująco: 1+1 Szczupieńczyk Dageta 4 Danio 30 Neon Inessa 1+1 Pielęgniczka Ramireza 6 Kirys 6 Otosek 1 Zbrojnik Niebieski 1 Zbrojnik Albinos 2x platydoras 1 Drewniak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted August 6, 2011 Share Posted August 6, 2011 A masz dostęp do szczupieńczyków Dageta? Zbrojnik Albino, to zwykle niebieski. Zwykle. Patrz co kupujesz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartex Posted August 6, 2011 Author Share Posted August 6, 2011 Tak mam dostęp. Sklep w Piasecznie. To bodaj L144. viewtopic.php?f=42&t=35436 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted August 6, 2011 Share Posted August 6, 2011 Według mnie za dużo będzie ryb przy dnie. Po za tym na platydorasy akwarium za małe a co do drewniaka nie wiem ale chyba też bo osiąga podobną wielkość. Danio min. 6 szt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacperek Posted August 6, 2011 Share Posted August 6, 2011 w Piasecznie który sklep bo jeżeli "pod papugami" to powiem że wszyscy narzekają na ten sklep bo ryby są chore . szczupak: I takie rozmowy w dziale o obsadach ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartex Posted August 6, 2011 Author Share Posted August 6, 2011 Zdaje się że tak... Na tym bazarku na Wojska Polskiego. Co do Platydorasa...: Teoretycznie powinien mieć akwa 100cm.Tu niestety brakuje mu troszkę. Dla Drewniaka warunki spełniam...dużo kryjówek i akwa przynajmniej 50cm.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted August 6, 2011 Share Posted August 6, 2011 Dla Drewniaka warunki spełniam...dużo kryjówek i akwa przynajmniej 50cm.... Kompletne głupoty! Długość 50 cm.? Gdzie to przeczytałeś? Minimalnie 100 cm. Wbrew pozorom ta ryba też może być spora. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kacperek Posted August 6, 2011 Share Posted August 6, 2011 Tak właśnie tam na tym bazarku na Wojska Polskiego. szczupak:A co to ma do obsady ? Takie rzeczy załatwiajcie sobie przez PW. Za to : ostrzeżenie za spam ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartex Posted August 7, 2011 Author Share Posted August 7, 2011 Dla Drewniaka warunki spełniam...dużo kryjówek i akwa przynajmniej 50cm.... Kompletne głupoty! Długość 50 cm.? Gdzie to przeczytałeś? Minimalnie 100 cm. Wbrew pozorom ta ryba też może być spora. http://www.akwar.net/encyklopedia-ryb/d ... -2312.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted August 7, 2011 Share Posted August 7, 2011 http://www.akwar.net/encyklopedia-ryb/drewniak-bunocephalus-coracoideus-2312.html To jedne z najgorszych źródeł informacji o rybach akwariowych. Są tam same błędy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartex Posted August 7, 2011 Author Share Posted August 7, 2011 http://www.akwar.net/encyklopedia-ryb/drewniak-bunocephalus-coracoideus-2312.html To jedne z najgorszych źródeł informacji o rybach akwariowych. Są tam same błędy. Szukałem w kilku źródłach... I właśnie takie informację znalazłem... 50, 60cm... Jeżeli wszędzie są błędy to gdzie szukać? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted August 7, 2011 Share Posted August 7, 2011 Patrz na popularne sumy podobnych rozmiarów i patrz na ich minimalne wymagania wielkościowe jeżeli te które podają naszemu gatunkowi są błędne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartex Posted August 20, 2011 Author Share Posted August 20, 2011 Czyli jaki baniaczek powinienem mieć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted August 31, 2011 Share Posted August 31, 2011 Czyli jaki baniaczek powinienem mieć? Na co? Na platydorasa czy na drewniaka? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts