marta18466 Posted August 5, 2011 Share Posted August 5, 2011 Witam. Od wczoraj mam nowe akwarium, ma 66 l. Aktualnie mam: - 2 danio malabarskie (parka) - 1 mieczyk (samica) - 1 gupik (samiec). Oczywiście wiem, że musze dokupić mieczyki i gupiki. Mieczyków planuję kupić samca i samicę, z gupikami 2 samice. Do tego chciałabym kupić 1 glonojada, otoska (1 lub 2) i ok. 9 neonów inessa. Czy taka obsada byłaby dobra? Proszę o jakieś propozycję odnośnie do tej obsady Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted August 5, 2011 Share Posted August 5, 2011 Czy taka obsada byłaby dobra? Prosto z mostu - nie. Oczywiście wiem, że musze dokupić mieczyki Ależ oczywiście nie musisz co więcej nie powinnaś. 66l jest za małe na: - danio malabarskie (jest to także ryba stadna) - mieczyki Hellera - zbrojnika niebieskiego Moja propozycja: - gupik pawie oczko - 1+3 szt. - neon Innesa - 14 szt. - otosek sp. - 6 szt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marta18466 Posted August 5, 2011 Author Share Posted August 5, 2011 A kirys panda? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted August 5, 2011 Share Posted August 5, 2011 Albo kiryski albo otoski. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marta18466 Posted September 10, 2011 Author Share Posted September 10, 2011 Odświeżam, nowe akwa 126l. Aktualna obsada: * 1 mieczyk samica (planuję dokupić 1 parkę,żeby było 1+2) * 6 neon innesa * 2 danio malabarski * 3 brzanki sumatrzańskie (chciałabym dokupić ich jeszcze kilka) * nieokreślona liczba gupików (narybek, ma ok. 2 cm). Proszę o propozycje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpro Posted September 10, 2011 Share Posted September 10, 2011 * 1 mieczyk samica (planuję dokupić 1 parkę,żeby było 1+2)/ ok * 6 neon innesa/ dokup 4 * 2 danio malabarski/ dokup 4 * 3 brzanki sumatrzańskie/ minimum 6 ale ciężko widzę danio wiem bo sam hodowałem brzanki. * nieokreślona liczba gupików (narybek, ma ok. 2 cm)/ ok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted September 10, 2011 Share Posted September 10, 2011 Odświeżam, nowe akwa 126l. Aktualna obsada: * 1 mieczyk samica (planuję dokupić 1 parkę,żeby było 1+2) * 6 neon innesa * 2 danio malabarski * 3 brzanki sumatrzańskie (chciałabym dokupić ich jeszcze kilka) * nieokreślona liczba gupików (narybek, ma ok. 2 cm). Proszę o propozycje Mieczyk 1+3 Neon 10 sztuk Danio 10 sztuk Gupiki xxx Kiryski 10 sztuk lub Zbrojnik 1+1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marta18466 Posted September 10, 2011 Author Share Posted September 10, 2011 Dokupie danio, ale czerwone, bo mi się bardziej podobają. Glonojad tak jak mówicie 1+1. Mogę do tego otoski? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpro Posted September 10, 2011 Share Posted September 10, 2011 Dokupie danio, ale czerwone, bo mi się bardziej podobają. Glonojad tak jak mówicie 1+1. Mogę do tego otoski? Jasne że otoski mogą być, pamiętaj że to ryba stadna. Minimum 6 sztuk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts