mijator Posted August 3, 2011 Share Posted August 3, 2011 Witam chciał bym przedstawić swoje akwarium. Rozmiar:60x30x30cm profilowane Oświetlenie: 1x18w i 1X11w Filtr: kaskada hbl-501 CO2: dzisiaj ruszyła bimbrownia Temperatura: 25-26C Rybki: 2xRamirezki 1+1 6xTetra Czarna 6xKirysek Pstry Rośliny: Mayaca fluviatills Bacopa caroliniana Hemianthus micranthemoides Heteranthera zosterifolia Hygrophila polysperma Rosanervig Limnophila aquatica Rotala rotundifolia Hygrophila difformis Didiplis diandra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sagra Posted August 4, 2011 Share Posted August 4, 2011 Jak dla mnie panuje tam taki nie ład. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
igor255 Posted August 4, 2011 Share Posted August 4, 2011 naturalny nieład gdyby się tylko zarosło. Jak dla mnie to tło jest pomarszczone w brzydki sposób. Kamień ze środka albo do tyłu, albo wywalić. No i ja mam w 45 hbl-701 i jest znacznie bardziej adekwatny. Na rurę gąbka, a do środka ceramika/keramzyt... Polecam! Oczywiście z tym modelem też możesz tak zrobić, ale ma znacznie mniejszą pojemność. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mijator Posted August 4, 2011 Author Share Posted August 4, 2011 Jak dla mnie to tło jest pomarszczone w brzydki sposób. Kamień ze środka albo do tyłu, albo wywalić. Tło będzie z bristolu, a kamień wyleci jak tylko korzonki przestaną wypływać. Sorry za jakość zdjęcia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArMasteR Posted August 4, 2011 Share Posted August 4, 2011 Mech nie jest w ogóle przywiązany do korzenia tylko leży na nim i na kamieniu. rośliny posadzone w rożnych odstępach pojedynczo na pierwszym planie i jeszcze łodygowe. baniak wydaje się dużo mniejszy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
igor255 Posted August 4, 2011 Share Posted August 4, 2011 Armaster to jest imo glosia, tylko taka wybujała... Kamień wylaci (dobrze!) to i mech pewnie poprawi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted August 4, 2011 Share Posted August 4, 2011 Podoba mi się taka dzicz Ciekawe co dalej? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mijator Posted August 5, 2011 Author Share Posted August 5, 2011 Mała zmiana wydaje mi się, że na lepsze kamień wyleciał a korzeń poszedł na lewo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted August 8, 2011 Share Posted August 8, 2011 Chyba rzeczywiście lepiej bez tego kamienia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts